3 de julio de 2018

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra a L’EcoEDcamp 2018

El passat 5 de juny es van reunir més de 150 persones de la comunitat educativa de la Fundació d’Escoles Parroquials, algunes de les quals de centres de la xarxa, per celebrar aquesta assenyalada efemèride. 

Heu notat que al principi del mes de juny les xarxes socials i webs dels centres de la Fundació d’Escoles Parroquials anaven plagades d’imatges i notícies sota els hashtags #ecoFEP#ecoedcamp, #ecoedcampfep2018, #femfep?
Si és així us deveu estar preguntant com nosaltres: què ha passat?
Primer ecoEDcamp a Trinitat Vella i Via Barcino, en el dia Mundial del Medi ambient.
El passat 5 de juny va tenir lloc el primer ecoEDcamp, una trobada de la comunitat educativa organitzada per la comissió ambiental de la Fundació d’Escoles Parroquials (també coneguda com ecoFEP). La trobada va tenir lloc a la Biblioteca J.Barbero i el Centre Cívic Via Barcino de Trinitat Vella. Els objectius eren molt clars: l’intercanvi i construcció de coneixement a partir de l'aprenentatge entre iguals. Sota el lema ‘Si no és ara, quan? si no som nosaltres, qui?’ alumnat i professorat van reflexionar, debatre i conversar aspectes de la sostenibilitat en el Dia Mundial del Medi Ambient.
A la jornada hi van participar 150 persones procedents de 18 escolesFEP, de les quals 10 centres educatius formen part del programa Escoles + Sostenibles. La trobada va oferir un molt bon esmorzar (a càrrec de la FEP i servit per l’Escola d’Aprenents), varies exposicions de diferents materials, dinàmiques d’intercanvi de coneixements entre professors i un seguit de tallers per l’alumnat. Els mateixos alumnes van gestionar el desenvolupament dels tallers, dintre els quals es podien escollir videocomunicació, titelles d’ombra amb materials reciclats, una room scape sostenible i/o estampació de samarretes. La trobada va finalitzar amb un acte de cloenda on hi van participar els i les representants de cada taller i de les píndoles d’intercanvi. Tot va tenir cabuda en una jornada pensada per difondre el treball en xarxa i la cooperació per mitigar en comunitat el canvi climàtic.
A través de les xarxes socials les escoles assistents han fet una molt bona valoració de la jornada. En aquest espai virtual podem veure comentaris com: ‘èxit rotund’, ‘molt enriquidora’, ‘gran jornada de treball’, ’endavant per la Sostenibilitat‘, ‘aprenem fent xarxa’, ‘construir junts un món més sostenible’, ‘un bon punt de trobada per a unir forces i compartir coneixement sobre el canvi climàtic i el medi ambient’, ‘Som Sostenibles !!!!!’
Si voleu conèixer més detalls de tot el que va passar feu un cop d’ull als següents videos:



No hay comentarios: