3 de julio de 2018

Inauguració pública del “Cavall Hort!”

Voleu saber quina relació hi ha entre la biblioteca de l’escola, el seu pla d’impuls de la lectura i el seu hort? L’Escola Sagrat Cor Aldana ha creat la revista “Cavall Hort“ i ho ha celebrat amb un acte festiu i uns convidats especials.
El divendres 8 de juny, l’Escola Sagrat Cor Aldana va fer la presentació oficial de la nova revista “Cavall Hort” de l’escola. Aquesta revista ha estat el resultat d’una feina portada a terme des del curs passat per la Comissió de mestres que impulsen la lectura al centre i la Comissió de sostenibilitat.
L’origen de tot plegat va sorgir de la confluència d’un seguit de situacions: per una banda, l’escola es va presentar al concurs Hack the school amb el projecte de transformació d’un espai com a biblioteca del centre. Al mateix temps, sota el Pla d’impuls a la lectura, l’escola va iniciar un projecte de promoció de la biblioteca com a eix dinamitzador de tots els aprenentatges i en el marc del projecte de sostenibilitat, l’escola es plantejava fer un hort.
El resultat de tot això ha estat ple de sorpreses: amb la implicació de tota la comunitat educativa, s’ha creat una biblioteca i un espai de lectura molt acollidors i estimulants per a submergir-se en la lectura, al mateix temps que s’ha creat la bibliohort, un espai específic de la biblioteca que la vincula amb l’hort que té just al costat. La cirereta d’aquest espai amb material específic sobre l’hort i la biodiversitat ha estat la presència dels “Cavalls Horts” creats per l’alumnat.
Amb tot això, calia fer doncs una inauguració com cal. El 8 de juny van convidar a mares i pares de l’escola, a la directora de la revista “Cavall Fort”, a tècnics del Pla d’Impuls a la lectura i d’Escoles+Sostenibles i a la direcció de la Fundació Escola Vicenciana. L’acte es va iniciar amb una representació teatral d’una història creada per l’alumnat, a partir de la qual es presentava la nova revista. Tota l’escola hi estava present, i alumnat i professorat anaven vestits de verd per l’ocasió. En acabar l’obra, tots junts van celebrar la inauguració de la revista i la bibliohort, ballant i cantant una cançó. Després, els convidats van visitar la biblioteca i a l’hort van tenir l’ocasió de participar amb l’alumnat de sisè de primària, en un joc sobre coneixements de l’hort, a partir de les revistes “Cavall hort”. Per acabar l’acte, se’ls va oferir un esmorzar i un test dels brots d’un enciam de l’hort com a obsequi.
 
    

A continuació podeu llegir l'escrit de l'alumnat de 6è de primària on s'explica tot el procés:
EL PROCÉS DEL "CAVALL HORT":
A principi de curs la Mariona, la nostra tutora, ens va explicar que entre tot l’escola faríem una revista sobre les hortalisses de l’hort. Ens va costar entendre la idea perquè no ens imaginàvem com podria quedar. La primera revista que vam fer va ser la dels enciams. A classe de català vam veure diferents tipus de passatemps, sopes de lletres, mots encreuats, jeroglífics, laberints, etc. Després per parelles vam fer un passatemps relacionat amb les varietats d’enciam, enciam amb diferents idiomes… i els més bonics van sortir a la revista. 
Al mateix temps, els de cinquè amb la Teresa feien les descripcions dels enciams, tipus de planta, varietats, etc. Menys mal que nosaltres vam fer els passatemps. Va ser molt divertit tot i que alguns eren difícils de fer. Per fer els problemes matemàtics vam posar-nos en grups de cinc i vam escriure els problemes al PowerPoint. Pel país productor també ens vam posar en grups de cinc i vam buscar per unes pàgines web quin era el principal país productor de pèsols, pebrots, faves i enciams. Ens va costar perquè les pàgines tenien unes paraules molt difícils que no acabàvem d’entendre. Un cop ja ho sabíem, assenyalàvem el país en un mapa mundi. Per fer el còmic dels pèsols, també vam fer grups de tres o quatre. Un cop vam haver dibuixat i pintat el còmic, el vam escanejar, i vam fer votacions per quin ens agradava més. El més votat va ser el que surt a la revista.
El divendres 8 de juny a les 10h vam baixar tota l’escola al pati per fer la inauguració de la revista Cavall-Hort. Vam fer una obra de teatre que explicava que una nena li agradava molt llegir i també li agradava molt estar a l’hort, llavors una fada li va fer aparèixer la nostra revista on a cada una explicava coses sobre una hortalissa que li agradava. Quan es va acabar vam pujar a l’hort amb les autoritats que ens acompanyaven i vam fer un concurs per conèixer les revistes. Ens va agradar molt perquè les autoritats que van venir eren molt amables i simpàtiques.
Al final hem entès la idea i ens sentim afalagats i orgullosos d’haver fet la revista entre tots i totes

No hay comentarios: