La Fundació Jesuïtes Educació impulsa un projecte en xarxa entre les seves escoles per cultivar horts urbans a partir de planter fet créixer en un dels centres. Comparteixen objectius, metodologia, planter, fruits...
Aquesta aventura va començar fa 4 cursos, quan gràcies a la convocatòria de Projectes d’Innovació en Xarxa de la Fundació Jesuïtes Educació (FJE), un grup de professors de diferents escoles van somiar que les 8 escoles que formen la xarxa tenien un hort.
En aquest projecte, l'alumnat de 3r i 4t d’ESO del Programa de Diversificació Curricular de Jesuïtes Lleida produeixen planter per la resta d’escoles de FJE. Aquesta producció té un valor afegit ja que, d’una banda, els alumnes productors han de seguir una metodologia i, de l’altra, han d’incorporar-hi uns coneixements i adquirir un compromís amb la resta de les escoles. Aquestes escoles necessiten aquest planter per poder fer el seu hort per tirar endavant el seu projecte.
Actualment hi participen 7 de les 8 escoles que formen part de la xarxa i això suposa un gran repte a causa de la gran diversitat de centres i els diferents nivells educatius en què es porta a terme el projecte. Tot i així, aquest fet ha permès augmentar el sentiment de treball en xarxa, que la feina d’uns té els fruits en un altre lloc de Catalunya i descobrir que un mateix planter situat en una zona o en una altra de Barcelona té una producció i/o rendiment diferent. Aquest fet també ens ha permès treballar els diferents tipus d’horts que podem trobar en l’entorn urbà.
Us anirem informant de les novetats que ben segur seran moltes, com el projecte dels cucs viatgers (vermicompostadors que viatgen per les diferents escoles de la xarxa). Per més informació podeu visitar el següent enllaç.
No hay comentarios:
Publicar un comentario