Tres dies d’intercanvi d’experiències i de reflexió sobre les visions dels canvis i transformacions possibles a nivell local i global
Del 21 al 23 de maig l’Agenda 21 Escolar de Barcelona hem participat en la conferència internacional Designing a sustainable future through school community collaboration de clausura del projecte triennal europeu Comenius School Community Collaboration for Sustainable Development - CoDeS organitzada per la coordinació del projecte (Education for Sustainable Development in Switzerland - education21) i el Departament de Didàctica de les Matemàtiques i de les Ciències experimentals de la Universitat Autònoma de Barcelona. Hem pogut assistir a conferències d’experts, un taller de pòsters, un d’eines i materials, dos workshops, etc. que ens han permès conèixer programes similars a l’A21E en indrets allunyats de la nostra ciutat.
Han sigut tres dies d’intercanvi d’experiències i de treball en grup, de visions dels canvis i transformacions possibles a nivell local, de reflexió sobre la pròpia pràctica i també un bon moment per fer contactes. Com equip de l’Agenda 21 Escolar hem presentat el pòster: “The schools involved in the Barcelona A21E, working toghether as a network, transform themselves and make the city a better place” i hem participat en el workshop “Towns and regions for sustainability” amb persones involucrades en Agendes 21 de ciutats com Viena, Frankfurt i Ginebra. Hem reflexionat i condensat les idees sobre les oportunitats, reptes i estratègies d’educació per la sostenibilitat a les ciutats. Les metodologies dels grups de treball i de reflexió han sigut molt interessants, són vivències que ens han fet créixer i ben segur que les compartirem amb tots vosaltres el proper curs.
Us recomanem una de les presentacions al plenari, la de la Teresa Franquesa, sobre “Netwoking for Sustainability: Challenges and opportunities from the case of Barcelona”. Aquesta presentació és fruit de la nostra reflexió sobre el programa Agenda 21 Escolar de Barcelona, i per tant, fruit de la feina que tots els centres educatius que en formeu part feu curs darrere curs des de fa 13 anys!!!
Una de les evidències, després de les jornades de tancament del projecte compartint experiències en xarxa, és que la col·laboració entre les escoles i la comunitat és un element imprescindible per tal d’afavorir un procés d’aprenentatge real i facilitar la motivació per l’acció per avançar en el desenvolupament sostenible tant a nivell local com global.
Si en voleu saber més podeu enllaçar amb la web de CoDeS, però sobretot amb les eines resultants d’aquest projecte:
- Toolbox for school and community collaboration
- CoDeS Cases Blog amb un grapat de casos pràctics on trobareu també el de l’A21E, centrat en l’Aula ambiental del Bosc Turull.
- CoDeS Cases Blog amb un grapat de casos pràctics on trobareu també el de l’A21E, centrat en l’Aula ambiental del Bosc Turull.
No hay comentarios:
Publicar un comentario