29 de enero de 2013

Recursos educatius sobre sobirania alimentària

VSF-Justícia Alimentaria Global i ACSUR Las Segovias ha elaborat un seguit d’unitats didàctiques per primària i secundària sobre sobirania alimentària.

Les unitats didàctiques per primària estan emmarcades en el programa Alimentacción: Xarxa d’Escoles per un món rural viu dirigida a nens i nenes dels tres cicles de primària amb l’objectiu de treballar els conceptes de fam, pobresa i desnutrició, el concepte de sud global, producció d’aliments, mercats locals i internacionals i conèixer els impactes i conseqüències pel medi ambient, la justícia social i la salut. Es treballa a través de metodologies participatives i recursos didàctic innovadors, agrupats per temàtiques en tres grans blocs, segons el cicle educatiu de primària. Existeixen 50 activitats que es poden realitzar al llarg del curs escolar, integrant-les en les diferents assignatures. En aquest apartat també trobareu experiències i propostes de centres entorn l’hort, el clima, l’aigua...

Amb el títol Ens mengem el món? es proposen les unitats didàctiques per l’alumnat de secundària relacionades amb el model industrial d’alimentació i les seves conseqüències locals i globals. En aquestes unitats es pretén crear una consciència crítica cap al sistema agroalimentari actual. Des dels models de producció, distribució i consum d’aliments, així com les conseqüències socials i ambientals que genera la “dieta industrial” a nivell local i global. La corresponsabilitat dels consumidors en aquestes conseqüències i la construcció i cerca d’alternatives locals. Es pretén que els joves puguin vincular fàcilment els temes tractats amb les seva vida quotidiana i siguin els protagonistes tant de l’obtenció de la informació i descobriment de les problemàtiques fins la cerca i plantejament d’alternatives.

En el mateix web trobareu experiències de diverses comunitats autonòmiques, una agenda amb diversos actes programats, la crònica de la celebració del dia de l’hort, un glossari per aclarir conceptes entre d’altres recursos.


 23/01/2013

No hay comentarios: