19 de diciembre de 2013

BARCELONA COMPARTEIX EL MENJAR

Nutrició Sense Fronteres (NSF) acaba de celebrar el primer any del seu projecte “BCN comparteix el menjar”, iniciativa de caire local que té com objectius principals garantir la nutrició de persones amb necessitats alimentàries i reduir el malbaratament alimentari, amb la conseqüent gestió de residus. 
Aquest projecte va sorgir fa un any i s’emmarca en un context en el qual a Catalunya un 23% de la població viu sota el llindar de la pobresa (segons l´últim informe d´Intermón Oxfam), el 5% de la població a Catalunya pateix necessitats alimentàries (Informe INSOCAT de la Federació Catalana d’Acció Social ECAS) i el 15% del malbaratament alimentari es dóna als hotels i càterings (segons dades europees).
Va ser engegat gràcies a la subvenció de la Marató de TV3, amb la qual s’ha finançat el primer any i actualment han rebut una subvenció de la Obra Social la Caixa que els permet finançar la meitat de projecte (segueixen buscant finançament per tancar el 2014).
El passat 9 de desembre va tenir lloc l’esdeveniment a l’hotel Hilton Diagonal, que va ser presentat pel reconegut cuiner Isma Prados i s’hi van atorgar diplomes tant als hotels com a les empreses col·laboradors en el projecte, i a part dels representants de NSF van tenir veu els representants de cadascuna de les parts implicades en el projecte:
- El xef executiu de Hilton Diagonal Mar va ser la persona que va fer el discurs en nom dels hotels, i va expressar que per als xefs aquesta iniciativa havia estat una revelació i una oportunitat poder aprofitar aquest menjar exquisit i tant curosament elaborat que per qüestions sanitàries abans no podien aprofitar i gràcies a aquest projecte li han pogut donar sortida.
- El representant de les empreses col·laboradores en el projecte, la major part de càtering o alimentació, va ressaltar la importància d’haver portat a la pràctica una idea com aquesta. Va explicar que les empreses no poden treballar a part de la societat, però que sembla que el fet de fer-ho sigui excepcional i llavors se li diu RSC. I va afirmar que les empreses que continuen són les que tenen alguna cosa a oferir, que aposten pels valors i que són sensibles a la societat.
- I el director del centre Santa Lluïsa de Marillac va parlar en nom de les entitats socials, agraint a NSF el fet de que fossin catalitzadors d’un problema que fa 10 anys la societat europea ni s’imaginava.
Nutrició Sense Fronteres convida a tots els hotels i càterings interessats en participar en el seu projecte a que es posin directament en contacte amb ells (jesus@nutriciosensefronteres.org).
Vegeu el vídeo del projecte.


 
Publicat el 17/12/2013

No hay comentarios: