28 de septiembre de 2014

Ens ho mengem tot i repetim. T’hi apuntes?

50 escoles podeu participar al 2n curs del projecte sobre el grau de malbaratament als menjadors escolars i conèixer també la seva petjada ecològica


Després d’un final de curs en el que vam conèixer els resultats del malbaratament alimentari generat en els menjadors escolars dels 24 centres que hi van participar el curs passat, enguany la proposta es presenta amb alguns canvis fruit de l’avaluació, propostes de millora i suggeriments recollits en l’acte de cloenda que es va celebrar el passat 3 de juny al Cosmocaixa. Podeu veure tots els resultats del curs passat aquí.

La primera novetat d’aquest curs és que s’amplia en nombre de centres que hi podran participar fins a 50. Una altra novetat és l’anàlisi d’alguns aliments els quals ja es van analitzar el curs passat, i per tant ens servirà per poder comparar els resultats d’un any amb l’altre però per altra banda aliments nous. A continuació ja podeu veure la programació d’aliments per cada mes:
Setmana del 12 al 16 de gener: taronja
Setmana del 2 al 6 de febrer: llenties
Setmana del 2 al 6 de març: peix
Setmana del 13 al 17 d’abril: pollastre
Setmana del 4 al 8 de maig: mongeta tendra

Igual que el curs passat, per a cada aliment es preveu una acció a dur a terme cadascun dels dies de la setmana:
Dilluns: De què parlem? D’on ha vingut?
Dimarts: Quant producte hem llençat?
Dimecres: I això quant costa?
Dijous: Som molts. Quant malbaratem entre tots? Fem pila. Com evitem el malbaratament?
Divendres: Com ho comuniquem?

Per poder desenvolupar la proposta amb èxit cal que l’equip de monitors dugui a terme una formació prevista el 26 de novembre. Us podeu inscriure a través del formulari que apareix al final de la notícia.

Enguany la proposta també comptarà amb una guia metodològica i algunes activitats per dur a terme cadascun dels dies. Una altra de les novetats que s’afegeixen al programa és la incorporació d’activitats que permeten també treballar la temàtica a l’aula, és a dir, no només incidint en el temps de menjador sinó també per poder desenvolupar els conceptes de petjada ecològica, aliments de proximitat o quilòmetre zero a l’aula, tot relacionant-ho amb el currículum. Per aquest motiu es preveu una formació per a professorat interessat en la proposta.

Per altra banda, s’amplien els cursos als que va destinat el projecte. Si el curs passat estava principalment orientat a cicle mitjà i superior, per aquest curs es preveu afegir recursos per cicle inicial i primer cicle d’ESO.

Per tal de formalitzar la inscripció, us demanem que ho feu abans del 15 d’octubre mitjançant  aquest enllaç.
 


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: