23 de octubre de 2017

L’entrevista: Ecoconcern

​Imatge de portada: La Vanguardia 06/08/2013

“Tots som científics: ens agrada fer-nos preguntes i trobar respostes”. Joan Garcia, d’Ecoconcern.

 
A què es dedica la teva organització?
Som una associació que ens dediquem des de l’any 1991 a la innovació social. Tots els dimarts, a dos quarts de vuit, fem una activitat cultural, una xerrada-col·loqui, entorn a temes com poden ser la participació democràtica, l’ecologia, el feminisme, l’organització territorial i diferents temes d’interès socio-econòmic.

Per què ha d’existir una organització com la teva a Barcelona? Quina és la seva aportació?
Perquè hi ha organismes oficials que toquen aquest tema i que és la seva feina, però també hi ha ciutadans que no tenen accés a aquesta via però que mostren interès i nosaltres els volem donar veu.

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
Per aprendre d’altres experiències i no duplicar esforços. Per avançar compartint coneixements i fer xarxa per amplificar la nostra feina.

En quin àmbit o davant de quins desafiaments ambientals, econòmics i socials el vostre projecte construeix una ciutat més resilient?
La resiliència és una eina per abordar problemes d’interacció dels sistemes. Jo reivindico que, a més de resiliència, fa falta un equilibri: homeòstasis. Hi ha coses que són bones i que corregint-les i readaptant-les n'hi ha prou, per la qual cosa no cal portar-les a un escenari superior d’un mecanisme de resiliència, que sempre causa incertituds.

Quin seria l’eslògan o notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
Observo amb satisfacció que estem pel bon camí. Aquests temes, que fa unes dècades només eren d’interès per unes minories, avui dia hi ha molta gent que es mobilitza. Això em dóna esperança: la societat pot anar avançant cap a unes etapes de més qualitat de vida.
El resum del titular seria: “Ja no som una minoria utòpica, la resiliència ha calat dins la societat i és una eina bàsica per a l’activitat d’aquesta nova societat, basada en més justícia, solidaritat i eficàcia: allò que ens aporten els sistemes sostenibles”.


No hay comentarios: