La microxarxa “Alimenta’t amb seny” organitza una sessió extraordinària el gener, en format virtual i oberta a tots els centres de la Xarxa, per introduir l’alumnat a l’educació alimentària activa. Les inscripcions ja estan obertes.
El pròxim 25 de gener, Escoles + Sostenibles organitza aquesta formació especial, per conscienciar sobre la importància d’una alimentació saludable, dissenyant activitats competencials i millorant la capacitat de promoure canvis alimentaris en l’alumnat.
A la sessió, es treballarà el concepte d’educació alimentària activa, en contraposició al concepte d’educació alimentària passiva; es presentaran els 8 principis de l’educació alimentària activa; i es coneixeran bones pràctiques, com el “Repte dels Esmorzars”, un exemple lúdic i vivencial.
“A les escoles, portem tota la vida promovent l’alimentació saludable, però els productes
ultraprocessats continuen sent els protagonistes de l’alimentació del nostre alumnat. De fet,
les últimes dades ens diuen que un terç de la població infantil en fa un consum excessiu”, explica Lidia Pérez, experta i formadora de la sessió. També llança aquestes preguntes al professorat: “Heu tingut mai la sensació que el que fem a classe no impacta prou? Heu cregut mai que la influència de l’entorn és imbatible?”
Lidia Pérez és especialista en alimentació saludable. És mestra d’Educació Primària, especialitat d’Educació Física, per la UB, amb Màster en Activitat Física i Salut a INEFC.
Us hi esperem el 25 de gener, de 17:30 a 19 h!
Organització de la sessió *
1. Presentació.
2. Activitat prèvia: pensem una activitat sobre alimentació que fem al nostre centre.
3. Contextualització a partir de diversos titulars de notícies.
4. Exposició d’estratègies més i menys efectives.
5. Activitat: valorem l’activitat que hem pensat prèviament segons el punt anterior.
6. Coneixem l’educació alimentària “activa” i la relacionem amb el nou currículum.
7. Descobrim els 8 principis i alguns exemples d’aplicació.
8. Activitat final: a partir dels principis, fem propostes de millora per a la nostra activitat.
9. Compartim les nostres activitats finals.
10. Torn obert de paraules.
* seqüència subjecte a modificacions.
Alimenta’t amb seny
Es tracta d’una microxarxa d'Escoles + Sostenibles en la que s’hi tracten els pilars fonamentals per a una alimentació sana, justa i sostenible. Durant aquest curs, es treballa l'alimentació des dels àmbits de la salut, ambiental i social. D'aquesta manera, es convida als centres a reflexionar sobre el model actual de sistema alimentari, l'oportunitat de millores en els menús, el coneixement d'alternatives, el valor de la pagesia i/o la importància d'un consum conscient d'aliments, entre altres temes. Tot plegat farà de la comunitat un col·lectiu més crític i responsable.
No hay comentarios:
Publicar un comentario