Ara que ja les heu recollides, us donem alguns consells perquè pugueu trasplantar-les, gestionar el jardí i aprofitar-ho com a context d’aprenentatge.
Aquesta setmana s’acaba el període per recollir les plantes al Viver Tres Pins per tots aquells centres educatius que aquest curs ho heu sol·licitat. A continuació, us donem alguns consells per al seu transplantament i manteniment. El primer que cal tenir present és la importància de tenir cura de les nostres plantes, vetllar per tal que sempre estiguin saludables i en bon estat, i així perdurin als nostres patis i jardins. També podeu aprofitar-ho com un recurs educatiu i per l’aprenentatge de l’alumnat.
El trasplantament:
1- No deixeu gaire temps les plantes als testos amb els que han arribat des del viver.
2- Tingueu previst un petit “pla” de gestió. Qui en serà el responsable? Qui s’encarregarà del rec?
Quin és el millor espai per posar-les?
Quin és el millor espai per posar-les?
3- Aviat arriben les vacances de Setmana Santa, i s’ha de tenir previst qui se’n farà càrrec: cal trasplantar-les abans i que tinguin suficient aigua durant aquests dies.
En aquest document trobareu unes instruccions molt clares de com trasplantar les plantes, ja sigui a terra o en test o jardinera.
El manteniment:
1- Sovint, durant els períodes de vacances, ningú es fa càrrec de les plantes i aquestes acaben morint. Cal que preveieu com gestionareu aquestes dates per tal d’assegurar l’aigua necessària per a la supervivència.
2- Una bona opció és el rec automàtic. En cas que pugueu optar per aquesta opció, assegureu-vos que és un sistema eficient i feu-ne el manteniment adequat per tal d’evitar fuites d’aigua.
En totes les fases del procés, podem fer participar l’alumnat o altres agents de la comunitat educativa, podem responsabilitzar-los i aprofitar-ho com a context per aprenentatge curricular. A la “Guia de l’hort escolar” d’en Joan Solé i al llibre “L'hort escolar ecològic” de Montse Escutia (disponible al Servei de Documentació) podeu trobar-hi idees d’activitats relacionades amb el sòl i les plantes.
En aquest altre document trobareu propostes i consells per a la gestió de l’aigua al centre en general, no només al jardí. A més, hi trobareu un seguit de propostes d’activitats per realitzar amb l’alumnat.
En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, en aquest mateix butlletí també trobareu, a l’apartat de recursos, un recull de propostes per treballar el tema de l’aigua.
Subvencions pel curs 2014-15
No hay comentarios:
Publicar un comentario