El programa continua amb la conscienciació de la contaminació acústica, enguany amb més de 50 dispositius mesuradors lliurats als 30 centres participants.
Fa unes setmanes el programa Sssplau de la xarxa Escoles + Sostenibles va guanyar el 1r premi en la categoria de Comunicació Ambiental del Premi Ciències Ambientals organitzat per L’Associació Catalana de Ciències Ambientals (ACCA) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).
Després d’aquest important reconeixement, aquest curs el programa continua amb la participació de 13 centres nous que s’hi han apuntat i que han estat treballant al llarg del curs la problemàtica del soroll. Amb aquests, ja són 30 centres educatius que formen part del programa.
Tots ells han realitzat un taller de contaminació acústica, han detectat els punts on el soroll era més elevat gràcies als sonòmetres i han decidit on era més interessant actuar. A més, s’han instal·lat a tots els centres 50 dispositius que mesuren i mostren el nivell de soroll que hi ha en un espai determinat. Aquests són una bona eina de sensibilització, ja que al augmentar el soroll, les barres del dispositiu també ho fan fins quedar-se de color vermell.
Moltes escoles ja ens han explicat les mesures que han anat aplicant, com pòsters recordatori de silenci, el dia setmanal del mim (en el qual monitors i alumnat del menjador s’han de comunicar exclusivament amb mímica), cartells que avisen del nivell mitjà de soroll, si és bo o no per a la salut, entre d’altres.
Us recordem que al Servei de Documentació d’Educació Ambiental (SDEA) hi ha disponibles per a tots els centres una sèrie de recursos com la guia de “Sons i Sorolls”, la maleta Sons i Sorolls o sonòmetres per a realitzar un anàlisi acústic al vostre centre.
També us informem que estem realitzant alguns canvis al web del Sssplau per tal d’organitzar d’una forma més clara tota la informació que teniu disponible.
Subvencions pel curs 2014-15
No hay comentarios:
Publicar un comentario