D’acord amb l’informe publicat referent a 2014, un 70% dels indicadors de sostenibilitat de la ciutat han millorat. Consulteu el document i algunes bones pràctiques que il·lustren aquests resultats.
Ja està publicat el document Indicadors de sostenibilitat de Barcelona de 2014. A l’informe podreu comprovar que la majoria d’indicadors (un 70%) milloren i 3 es mantenen estables, mentre que 5 indicadors mostren tendències que cal redreçar. Un balanç global que ens encoratja a seguir treballant, enfortint el principi de coresponsabilitat i estimulant la creativitat col·lectiva per avançar en els objectius compartits.
Des de 2003, cada any s’ha publicat un informe de seguiment dels Indicadors de Sostenibilitat de la ciutat. Durant el 2013 els indicadors es van actualitzar d’acord amb els nous objectius i línies d'acció del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022.
Aquests indicadors volen ser un instrument de coneixement dels progressos de la ciutat des de la perspectiva del desenvolupament sostenible, atès que permeten recopilar de manera sintètica i global informació sobre els diferents àmbits d’activitat, tot detectant les principals dades i tendències.
La proposta d’indicadors es va fer a partir de la participació activa de representants d’institucions, entitats i col·lectius de la ciutat membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, així com del diàleg amb experts dels diferents àmbits analitzats.
L’informe incorpora un apartat de bones pràctiques per a cada objectiu per donar més protagonisme a l’esforç i la contribució dels membres de la xarxa a la sostenibilitat de la ciutat. Les bones pràctiques han d’ajudar a comprendre tant l’abast real dels objectius com els assoliments concrets en cada àmbit.
Cerquem les bones pràctiques de 2015
Hem començat a treballar en l’informe d’indicadors de sostenibilitat de 2015 i ens agradaria conèixer de primera mà les vostres bones pràctiques!
Si voleu participar, podeu omplir la fitxa de descripció de la iniciativa i fer-la arribar a la Secretaria Barcelona + Sostenible abans del 30 de setembre.
La Secretaria i l’equip tècnic de l’elaboració de l’Informe de Sostenibilitat valoraran les propostes rebudes i faran la selecció de les que seran incorporades a l’informe.
Es valoraran, entre d’altres aspectes, que les bones pràctiques siguin col·laboratives; transversals; que tinguin repercussió i impacte econòmic, ambiental i social; que s’aporti una mesura quantitativa de l’impacte positiu que generen; que siguin innovadores; comunicatives; duradores; exemplificadores, replicables, escalables, aplicables; pedagògiques; que siguin eficients amb l’ús dels recursos; que tinguin un impacte sobre un nombre elevat de beneficiaris, o bé sobre un grup sensible i que siguin transformadores en el context actual.
No hay comentarios:
Publicar un comentario