10 de abril de 2017

L’escola Virolai participa a l’Esmorzar B+S “Resiliència a la ciutat”

El passat 24 de març prop de 40 persones van participar a l’Esmorzar B+S en el qual Coral Regí, directora de l’Escola Virolai, va presentar la seva experiència sobre resiliència en la vessant emocional.

Els Esmorzars B+S són un tipus d’esdeveniment organitzat per Barcelona + Sostenible en els quals es tracta una temàtica que sigui d’interès i s’hi presenten 3 experiències relacionades. Tots els membres de la xarxa (inclosos els centres d’Escoles + Sostenible) poden assistir en aquests esmorzars i enriquir-se dels exemples que es presenten i el networking que se’n deriva.
En el cas de l’última edició del passat 24 de març Resiliència a la ciutat”, més d’una quarantena de persones van assistir al Palau Robert amb l'objectiu d'entendre i conèixer de més a prop experiències de resiliència a Barcelona. La jornada va començar amb l’esmorzar, un espai de treball en xarxa en el qual els assistents van poder intercanviar opinions i experiències mentre feien un petit mos.
A continuació es van exposar les iniciatives sobre resiliència a la ciutat, una relacionada amb les estratègies d'adaptació al canvi climàtic per part de l'Ajuntament, una altra sobre l'aplicació del cooperativisme i l’autogestió i l'última, de l’escola Virolai, sobre l’aplicació emocional en l'àmbit de l'educació.
Coral Regí, directora de l’Escola Virolai de la xarxa Escoles + Sostenibles va explicar com es planteja des del centre la necessitat d’educar en el valor de la resiliència, entesa com una eina per gestionar elements de conflicte i afrontar el futur des d'una perspectiva transformadora. Formar en la resiliència és educar els nois i les noies a afrontar els problemes des d’una actitud positiva i resolutiva. La Coral va resumir amb el terme G.R.I.T (Guts, Resilience, Initiative, Tenacity) les capacitats per esdevenir persones resilients: autosuperació, posar-hi ganes, ser resistents, tenir iniciativa i tenacitat. Apuntava que sovint la primera solució no és la bona i que dels errors n'esdevé l’aprenentatge.
Regí va concloure afirmant que la ciutadania té la clau per poder fer que la ciutat surti millorada i, en aquest sentit, sovint es reivindiquen els drets de cadascú però també s'han de tenir en compte els deures i el rol que es juga.
Un cop finalitzades les presentacions, es va obrir un torn de preguntes entre el públic assistent en les quals es va generar debat.
Feu un cop d’ull del vídeo-resum de l’Esmorzar B+S “Resiliència a la ciutat”:


No hay comentarios: