Arriba el 22 de març, declarat per les Nacions Unides com a Dia Mundial de l’Aigua. Una efemèride que emfatitza el valor de l’aigua en tant que bé públic universal i escàs que cal valorar, mantenir i conservar. Partint d’aquesta noció, l’Ajuntament de Barcelona elabora el Memorial de l’Aigua 2018-19, en col·laboració amb diverses entitats i equipaments.
El Memorial busca obrir una línia de treball que prioritzi una gestió de l’aigua sense ànim de lucre amb una governança de l’aigua que incorpori criteris d’equitat, no discriminació, universalitat, participació, transparència, rendició de comptes i sostenibilitat tècnica, econòmica, social i ambiental. D’altra banda, el Pla també es proposa recuperar la memòria històrica de l’aigua de la ciutat: posar en valor el seu patrimoni, l’evolució de l’abastament, el sanejament i tot el cicle de l’aigua al llarg dels segles a Barcelona.
En aquest marc, 25 entitats i equipaments de la ciutat han organitzat AiguArt!, un cicle d’activitats per avançar col·lectivament cap a una nova cultura de l’aigua a través de diferents expressions artístiques que finalitza el 25 de març. Dansa, música, cinema, gastronomia o literatura són algunes de les disciplines a través de les quals promoure valors com la corresponsabilitat i l’ús racional.
La consolidació d’una nova cultura de l’aigua a la què també col·labora el Servei de Documentació Ambiental (SDEA) amb el seu recull de recursos. Per als més petits, trobem ‘El agua: una reina en peligro’, una narració infantil on l’aigua relata la seva omnipresència en primera persona. També hi ha recursos per aquelles persones que estiguin realitzant el seu treball de recerca: ‘Barcelona i l’aigua: l’abastament d’aigua a la Barcelona moderna i la seva projecció al futur’ i ‘Energía y agua’ poden ser les lectures que busqueu. Finalment, per als mestres de primària i estudiants del Grau d’Educació Primària recomanem la lectura d’‘Educar a favor d’una nova cultura ambiental de l’aigua’
No hay comentarios:
Publicar un comentario