Amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, el 13 de febrer, us volem compartir alguns programes sobre assumptes com l’emergència climàtica, la divulgació marina o la biodiversitat. A més, us presentem alguns podcasts elaborats per membres de la xarxa B+S.
Els programes de ràdio i podcasts són una eina de divulgació en auge, i alguns mitjans de comunicació i organitzacions membres de la xarxa Barcelona + Sostenible s’han sumat a aquesta tendència. Us presentem, en primer lloc, les publicacions de dues organitzacions de la xarxa que tenen un programa de ràdio o bé que han publicat alguns podcastssobre medi ambient, sostenibilitat, o biodiversitat, entre altres temàtiques.
En el canal del Museu de Ciències Naturals de Barcelona hi trobareu els podcasts d’activitats, conferències i altres projectes que es publiquin des del museu.
Aquest programa, de periodicitat setmanal, parla sobre les novetats en matèria de sostenibilitat. El programa és a càrrec de Ràdio Silenci, però amb la col·laboració de “La Xarxa, comunicació local”, s’emet en una quinzena d’emissores catalanes més.
A més, us compartim altres programes de ràdio de diversos mitjans de comunicació que poden ser del vostre interès per a continuar aprenent sobre sostenibilitat.
Programes sobre informació del sector marítim en què es debaten aspectes d’actualitat, s’aprofundeix en el patrimoni i la cultura marinera, es viatja a bord de pesquers, es parla sobre la gestió del litoral, sobre els esculls de corall i els problemes que pateix aquesta espècie, entre moltes altres temàtiques.
La importància del medi ambient, l'economia verda, l'economia circular, la sostenibilitat i l'eficiència va fer decidir a la producció del programa “Meteo Mauri” crear el que defineix com “el primer programa de Catalunya i Espanya de ràdio en format web, dedicat al cent per cent a la sostenibilitat i l'eficiència”. Així va néixer “GreenMeteoMauri”, que és un programa quinzenal.
Es tracta d'un espai quinzenal dedicat a parlar de tots aquells fenòmens que envolten el nostre planeta, per tal d'entendre’l millor. Amb 'Oxigen' es pretén explicar d’una manera divulgativa i planera des de l’emergència climàtica fins a fenòmens naturals extrems com els tornados o els huracans. També es parlarà de medi ambient i s’explicaran els secrets de les persones expertes en meteorologia per fer les previsions del temps.
L'efecte papallona diu que la contaminació de Pequín o el desglaç dels pols tenen conseqüències a Catalunya i que les bosses de plàstic abandonades a la costa catalana tenen conseqüències a les costes de Turquia. Aquest és l'espai de medi ambient de Catalunya Informació.
Programa quinzenal sobre els avenços en mobilitat sostenible, també a Catalunya Informació.
Una hora d’ecologia amb especial atenció a la crisi i l’emergència climàtica i els seus efectes en la justícia ambiental.
No hay comentarios:
Publicar un comentario