21 de noviembre de 2016

L'entrevista: Biohabita

“Treballem des de la prevenció, per evitar incrementar els factors de risc en la salut de les persones” Teresa Monleón, de Biohabita.
 
A què es dedica la teva ORGANITZACIÓ?
Som arquitectes i ens dediquem a la biohabitabilitat. És a dir, avaluem l’interior de llars i llocs de treball a través de mesuraments que ens permeten determinar el seu estat i quines millores es podrien aplicar (tant pel que fa la salut com la qualitat ambiental). També fem assessoraments a altres arquitectes o tècnics de la construcció i formació a diversos col·lectius (arquitectes, personal sanitari, joves, associacions, administració, etc.).

Per què ha d’existir una organització com la teva (a Barcelona)? Quina és la seva aportació?
Creiem important difondre la temàtica en la que treballem. Per això hem incorporat nous públics a les nostres formacions, públic que no està relacionat directament amb el món de la construcció, per exemple els metges, als quals hem impartit tallers pràctics sobre contaminants atmosfèrics a la llar i com detectar-los per recomanar millores als seus pacients, moltes vegades una patologia es podria resoldre eliminant la font que ho pot generar, reduint així la necessitat d’administrar masses fàrmacs. També ens hem adreçat als instituts amb tallers sobre ús del mòbil per adolescents, un espai on els podem explicar conceptes nous per a ells, com la contaminació electromagnètica.
Treballem des de la prevenció, per evitar incrementar els factors de risc en la salut de les persones.

De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
És important fer xarxa en l’àmbit de la sostenibilitat, però de moment no s’ha materialitzat cap projecte. Volem treballar en línia amb altres organitzacions i cercar col·laboracions, doncs falta molta informació sobre la qualitat del medi ambient interior que hi ha als edificis i en conseqüència no s’està prevenint tot el que es podria. És una temàtica que implica una formació continuada per part nostra i poder interrelacionar-nos amb altres disciplines que ho investiguen des d'altres enfocs sempre ens pot enriquir.

Quin seria l’eslògan/noticia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
“Cuida la natura perquè som natura”.

Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Sens dubte, al mateix que estic fent ara, és molt gratificant treballar per intentar millorar la qualitat del nostre hàbitat.

Digues 3 objectes t’emportaries a un planeta per descobrir?
Difícil decidir-se...un mòbil (amb GPS), una bicicleta de muntanya i algú amb qui compartir l'experiència.

 

No hay comentarios: