69 centres de l’ Agenda 21 Escolar
s’han proposat reduir els residus dels esmorzars i alhora fomentar una
alimentació més saludable. Durant aquest curs elaboraran un Pla de
Prevenció d’Embolcalls.
Amb el suport de la Direcció de Neteja i
Gestió de Residus de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agenda 21 Escolar
conjuntament amb la Societat Catalana d’Educació Ambiental,
s'inicia un projecte per a fomentar la reducció dels envasos als
centres escolars de la ciutat, la introducció d’embalatges
reutilitzables, i per fomentar la conscienciació dels alumnes envers la
prevenció de residus. Al mateix temps, també és una bona ocasió per
treballar aspectes de salut i alimentació.
El projecte E + S
(Embolcalls + Sostenibles) encoratja els centres a crear el seu Pla de
Prevenció d’Embolcalls, i aquest es concreta en fer una diagnosi prèvia,
introduir embolcalls reutilitzables i fer una avaluació final.
Durant
la diagnosi prèvia els centres han de determinar quins i quants residus
produeixen en l’esmorzar. Posteriorment els centres introdueixen
l’embolcall que, en aquest cas, se’ls facilita gratuïtament en el marc
d’aquest projecte, i que cada centre i cada etapa educativa tria el que
millor s’adapta al què necessita, una bossa de roba plastificada per
dintre o un enrotllable.
Finalment s’avalua quin impacte ha
tingut la introducció dels embolcalls pel que fa a la reducció de
residus generats als esmorzars per tal de poder plantejar accions de
continuació i millora en aquest sentit o en d’altres (berenars, picnics,
festes...).
En tot el procés, el projecte facilita les eines per
a fer la diagnosi i poder recollir les dades conjuntament, l’embolcall
reutilitzable que implica nous hàbits a adquirir, la proposta
d’actuacions per introduir el producte i un seguit de recursos que
permetin seguir un procés d’aprenentatge implícit.
Consulteu el web i vídeo del projecte E+S.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario