17 de noviembre de 2013

Estudiem els beneficis dels cucs de terra

El CEE Escola de Vida Montserrat (ACIDH) engega un projecte de vermicompostatge i acosta l'alumnat al món fascinant d'aquests anèl·lids oligoquets


Entre altres actuacions, al CEE Escola de Vida Montserrat (ACIDH) ha començat aquest curs a aprofundir en el món del compostatge mitjançant l'acció de cucs de terra (vermicompostatge). Per fer-ho, han elaborat un dossier de treball en el qual, a més d'introduir l’alumnat a l'Agenda 21 i la sostenibilitat, tracta la biologia del cuc de terra vermell (Eisenia foetida), un cuc d'origen californià utilitzat en els vermicompostadors. L'alumnat ha estat implicat des del començament en la construcció de les «cunas» per rebre'ls i ells mateixos dipositar-les a la seva nova llar.
  
Sabíeu que poden arribar a viure en captiveri fins a 15 anys i que en només sis mesos, una població de 100 cuquets, s'ha quadruplicat? Sabríeu diferenciar els cucs joves dels adults? I reconèixer els ous? Mitjançant unes fitxes de treball que faciliten l'observació i reflexió, l'alumnat tractarà com tenir cura d'aquests animalons i estudiarà el procés de transformació que duen a terme en la matèria orgànica.

A més a més, tot això ho relacionaran amb els continguts curriculars de coneixement del món vegetal que ja fan en les activitats a l'hort urbà del pati.

                                20131112 10W.EscolaVida Cucs120131112 10W.EscolaVida Cucs2

No hay comentarios: