13 de abril de 2014

VEÏNS, ENTITATS I ADMINISTRACIÓ DEBATEN SOBRE LES SUPERILLES

Aquest dimecres 9 d'abril es va fer al centre cívic Joan Oliver "Pere Quart" el primer taller participatiu de programa de superilles pilot que s'inicia al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Entre els més de 60 participants es comptaven veïns i veïnes, representants d'entitats i equipaments de la Maternitat i Sant Ramon, tècnics de l'Ajuntament i un nombre significatiu de membres de la xarxa de signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.

El propòsit principal de la sessió era compartir idees del que poden arribar a ser les superilles de la Maternitat i Sant Ramon. La jornada es va iniciar amb una breu presentació per part de Xavier Cubells, director de Serveis a les Persones de les Corts i de Maria Sisternas, directora de Projectes d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament. Tots dos van fer èmfasi en la importància de la participació i la implicació ciutadana en aquesta nova iniciativa. Seguidament es va projectar un vídeo sobre el concepte de superilla i el seu potencial, amb entrevistes a Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana, i Francesc Magrinyà, professor d'urbanisme de la Universitat Politècnica de Catalunya i membre de Recreant Cruïlles. El vídeo, de 10 minuts de durada, esta disponible a Internet.

Seguidament tots els assistents van participar en un taller de futur, en què van expressar els seus desitjos de com voldrien que fossin les superilles d'aquí a quatre anys a partir dels titulars que voldrien llegir als diaris locals. Als titulars es recollien temes tan diversos comapropiació de l'espai públic, sobretot per part dels infants i de la gent gran, inclusió, convivència, cohesió social, autoorganització, activitats culturals, nous equipaments i recursos per als veïns, mobilitat més sostenible, qualitat de l'aire, reducció del soroll, increment de la biodiversitat, energies renovables, eficiència energètica, millor gestió dels residus, etc.

Info134 02 intern superilles3En funció dels centres d'interès als quals apuntaven els titulars, els participants es van dividir en quatre grups per fer propostes d'iniciatives concretes, aplicables a les superilles de la Maternitat i Sant Ramon en un termini màxim de tres anys que ajudarien a assolir aquest futur imaginat. Les propostes van ser tant d'actuacions a entomar per part de l'Ajuntament com a través del treball en xarxa i la col·laboració d'entitats i de totes les persones interessades. Aquesta pluja d'idees es va recollir per escrit i de manera esquemàtica en plànols de la zona. A la web de l'Agenda 21 es poden consultar els plànols de delimitació de les superilles i tota la documentació descriptiva de l'àmbit amb què els participants comptaven com a material de suport.

Consulteu la documentació de diagnosi elaborada per l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona, i la seva proposta d’indicadors de sostenibilitat.

Per finalitzar, es va fer una breu posada en comú de les aportacions a cada grup i es van apuntar els propers passos a seguir: es farà un informe que recollirà totes les aportacions de la sessió, el grup impulsor de les superilles, format per associacions veïnals i tècnics de l'Ajuntament, hi seguirà treballant de manera permanent i es convocaran noves sessions per avançar en la concreció de les propostes. Totes les persones interessades poden seguir fent aportacions a través de  procesparticipatiu@bcn.cat, a través de l'Ajuntament del Districte de les Corts i de la Secretaria de l'Agenda 21.

Més informació a la pàgina web.
  
Info134 02 intern superilles4 




No hay comentarios: