8 de febrero de 2016

Comença "Ens ho mengem tot"

Trenta centres educatius participen a la cinquena edició del programa sobre malbaratament alimentari als menjadors escolars.




En el marc del Pla de Prevenció de Residus Municipals (2012) aprovat per l'Ajuntament de Barcelona, sorgeix el programa "Ens ho mengem tot", amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el malbaratament alimentari en l'entorn escolar.

25.01.2016.01.W.Ens ho mengem 1
A l’edició d’enguany hi participen trenta centres educatius de la xarxa Escoles + Sostenibles, que, de gener a maig, dedicaran cada mes a un aliment protagonista: la poma, l’arròs amb tomàquet, la mongeta, el peix i el iogurt. 

Aquest mes els centres han analitzat el malbaratament de pomes al seu menjador. El dia 12 de gener es van servir 858,83 kg de pomes a 14.575 alumnes, dels quals es van malbaratar 106,3 kg, que representen el 12,38% del total. Aquest percentatge ha estat superior a la mitjana de l’any passat (5-6%), provablement perquè se les han menjades sense pell, que ha passat a ser malbaratada.
Una part important del programa consisteix en avaluar l'impacte ambiental del malbaratament que produïm mitjançant el càlcul de la petjada ecològica. En aquest cas, per produir aquests 106,3 kg de pomes malbaratades han calgut: 57,28 m2 de sòl conreat, 153,36 kW/h d'energia, 9,24 L gasoil i 153,36 L d'aigua.
Enguany els centres educatius compten amb una nova edició de la Guia Didàctica on s'hi troba un recull de recursos i activitats per dur a terme durant l'horari de menjador. Com a novetat d'aquest any, s'ofereixen en préstec uns titelles dels 5 aliments protagonistes que van acompanyades d'uns contes per explicar als nens i nenes.
La primera setmana de febrer, l'aliment que s'analitzarà serà l'arròs amb tomàquet. Esperarem fins a aquesta data per veure quins són els resultats i quines experiències podem compartir.   
20150506 01W.CloendaSubvencions pel curs 2014-15

  
25.01.2016.01.W.Ens ho mengem 2

No hay comentarios: