En el marc del programa “Ens ho mengem tot”, aquest mes s’analitza l’arròs amb tomàquet.
Dimarts 2 febrer les 30 escoles de la Xarxa d’Escoles + Sostenibles que participen en aquesta edició del programa “Ens Ho mengem Tot”
van pesar el segon aliment, l’arròs amb tomàquet. A diferència del
primer aliment, la poma, aquesta vegada sembla que ha agradat molt ja
que només s’ha malbaratat el 4,52 %, una mica per sota de la mitjana del
curs passat (5-6%). Això vol dir que, de 1.176 kg servits només es van
malbaratar 53 kg. En general els plats van quedar ben escurats i es va
llençar molt poc menjar.
Per poder sensibilitzar a l’alumnat
sobre aquest aspecte, les escoles estan desenvolupant, al llarg de tot
el mes, diverses activitats com jocs, tallers, vídeos, etc. És el cas de
l’Escola Institut Costa i Llobera, on els alumnes de 5è i 6è de
primària van fer un debat molt interessant al voltant del malbaratament
d’aliments. Després de veure el documental “El menjar que llencem”
els nens i nenes van reflexionar sobre quines són les causes del
malbaratament i com podem evitar-ho. Entre tots i totes van sorgir bones
idees com ara: calcular bé les racions que servim i que mengem,
aprofitar els aliments que sobren i fer noves receptes, comprar només
allò que necessitem, etc.
El proper aliment que analitzaran les
escoles és la mongeta, que serà el proper 8 de Març. Continuarem fent el
seguiment i observant els nous resultats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario