Dinar saludable de pícnic? Sí! Sense residus? També! L’Escola Els Porxos estrena unes carmanyoles per a les excursions gràcies a les quals ha deixat de generar, al llarg d’un any, uns 600 envasos d’un sol ús.
A continuació l’Escola Els Porxos ens explica com han passat de portar embolcalls de plàstic d’un sòl ús a tenir la seva pròpia carmanyola que han estrenat recentment:
A continuació l’Escola Els Porxos ens explica com han passat de portar embolcalls de plàstic d’un sòl ús a tenir la seva pròpia carmanyola que han estrenat recentment:
A l’Escola Els Porxos fem al voltant de quinze excursions de tot el dia al llarg d’un curs escolar. Això vol dir que necessitem uns sis-cents pícnics per dinar. Fa uns anys aquest fet no hagués generat cap neguit, deixant a banda la part organitzativa que comporta tenir preparat el menjar de l’alumnat, però ara sí que és un motiu de preocupació. Hem anat participant en diferents projectes d’Escoles + Sostenibles i hem anat prenent consciència de la importància de cuidar del nostre planeta. Un dia, estant d’excursió al Fòrum, vam veure que una escola com la nostra portava una amanida de pasta i carn arrebossada per dinar. El menjar, però, estava en un recipient d’aquests de plàstic d’un sol ús... que bé i que malament alhora!
Ens agradava molt la idea de no dur entrepans cada vegada que dinàvem fora de l’escola però no ens agradava tant haver d’utilitzar aquest tipus d’envasos. Li vam anar donant voltes al tema i se’ns va ocórrer la idea de tenir carmanyoles pròpies, amb el nostre logo per poder-les identificar fàcilment si es barrejaven amb altres. Vam demanar diferents models i pressupostos fins que vam trobar la que s’ajustava al que volíem. Una carmanyola amb dos compartiments i amb un departament a la tapa per posar-hi el coberts!
Ara ja només faltava parlar amb l’empresa que gestiona el menjador i ja ho teníem. No ens va resultar gens difícil convèncer a l’Esther (gerència i coordinació de SECOA) de la importància de preparar carmanyoles per a les excursions de tot el dia. A part de reduir residus, fomentaríem un àpat més saludable. Vam pactar els menús: amanides de pasta, d’arròs, de llegums o de patata i carn arrebossada, croquetes o truita. Per a completar el menú, els donarien fruita i una ampolla d’aigua.
Així de fàcil ha estat passar del pícnic a la carmanyola! Una petita acció que ens ha ajudat a ser una mica més sostenibles!
No hay comentarios:
Publicar un comentario