“Barcelona és un dels llocs on hem detectat més interès per part de les administracions públiques cap a la salut mediambiental de l’entorn urbà” Xavier Batlle, director executiu d’IVESOL.
A què es dedica la teva organització?
A què es dedica la teva organització?
A IVESOL proveïm materials i productes substitutius del plàstic a diferents sectors comercials i industrials. Sobretot, ens dediquem al packaging ecològic per al sector alimentari: bosses, films i descartables biodegradables que de vegades també elaborem. A més de dedicar els beneficis empresarials a projectes de descontaminació mediambiental o de reequilibri social.
Quina relació hi ha entre la vostra empresa i Barcelona?
El nostre marc d’actuació empresarial és d’abast europeu, però el fet que la capital catalana sigui proactiva en la consolidació d’una economia circular fa que bona part de les nostres actuacions se centrin en mercats, comerços i empreses de Barcelona.
Quan i com vau conèixer la xarxa B+S? Què us va fer participar-hi?
Podríem dir que va ser una mena d’amor a primera vista. A Barcelona és un dels llocs on hem detectat més interès per part de les administracions públiques cap a la salut mediambiental de l’entorn urbà. També trobo molt destacable el nostre món rural, on cada dia neixen noves explotacions ecològiques.
Quina importància té la sostenibilitat en la vostra entitat?
Bé, la nostra feina consisteix en promoure la sostenibilitat a les empreses, de manera que podem dir que la sostenibilitat és la nostra raó de ser. Ara mateix estem comercialitzant el primer film biodegradable apte per envasar productes al buit o amb barrera, que ha despertat molt d’interès en la indústria i el comerç de productes “bio”.
Com veus Barcelona en el futur?
M’agrada pensar que d’aquí a uns anys haurem contribuït a millorar la salut de les nostres ciutats i del nostre entorn.
Ens podries proposar una acció de millora en el present per arribar a un futur més sostenible?
Per exemple, una acció comercial que sembla una mica oblidada: intentar que les bugaderies i tintoreries locals, però sobretot les industrials, comencin a embolicar la roba neta amb materials biodegradables. També trobo molt rellevant una altra: els serveis de bar dels camps d’esports, molts d’ells de titularitat municipal, han de substituir els gots i embolcalls de plàstic per d’altres de biodegradables o reutilitzables.
Indica tres objectes que t’emportaries a una illa deserta, i explica per què.
Puc demanar-me una barca? Si no pot ser: un llapis, paper i una ampolla de whisky per buidar-la pausadament i, després, reutilitzar-la com a continent flotant de la meva última carta de comiat... Abans de desertar jo mateix de l’illa. El meu soci no pot estar-s’hi de dir el que faria ell, com a enginyer: s’enduria una barca inflable amb rems, un telèfon satèl·lit i un sistema de filtració d’aigua salada. Potser entre els dos ens sortiríem, eh?
No hay comentarios:
Publicar un comentario