30 de abril de 2010

Altre desastre ecológic.

El governador de Louisiana, Bobby Jindal, ha decretat aquest dijous l'estat d'emergència a causa de l'amenaça de marea negra a les costes de l'Estat del sud dels Estats Units, amenaçades pel vessament de petroli causat per la destrucció d'una plataforma petroliera del Golf de Mèxic. Per la seva banda, la Casa Blanca ha declarat l'incident "d'importància nacional",

La disposició del governador permet als responsables locals de reclamar l'ajuda de l'Estat i la intervenció dels mitjans federals per afrontar l'impacte de la marea negra contra les costes de Louisiana. La fuita de petroli de la plataforma Deepwater Horizon constitueix en aquests moments una greu amenaça per a la fauna salvatge i els hàbitats de la costa. La plataforma vessa uns cinc mil barrils de petroli diaris al mar.

L'agreujament de les condicions meteorològiques, amb vents molt forts i una mar molt alterada amenacen de complicar encara més les operacions de prevenció de la marea negra. Un temporal tempestuós, acompanyat de vents forts i continuats, amb onades de fins a quatre metres està a punt d'arribar a les costes de Louisiana i de Mississipi a finals d'aquest dijous i de continuar durant tot el cap de setmana fins dilluns o dimarts, segons informen els serveis meteorològics.

La plataforma Deepwater Horizon, propietat de la societat Transocean, va inclinar-se el passast 22 d'abril, dos dies després d'una explosió a bord. Contenia uns 2,6 milions de litres de petroli i extreia prop d'1,27 milions de litres per dia. Onze persones que hi treballaven han estat donades per desaparegudes.

Diari Avui

No hay comentarios: