21 de diciembre de 2011

DURBAN CONCLOU AMB UN ACORD DE MÍNIMS

El 10 de desembre va finalitzar la Conferència de les Nacions Unides contra el Canvi Climàtic de Durban (17a Conferència de les Parts o COP17). Després de sessions maratonianes que es van allargar gairebé dos dies més del previst inicialment, els delegats van poder retornar als seus països amb un acord que contempla mantenir el Protocol de Kyoto. Malgrat això, el text del mateix acord reconeix explícitament que s’ha ampliat la bretxa entre la necessitat de reduir emissions i el ritme dels compromisos. Per altra banda, països significatius com Canadà, Rússia i el Japó no li han donat recolzament
Us recomanem alguns llocs web per informar-vos del seguiment d'aquesta cimera internacional.
- A la pàgina oficial de la Conferència de les Nacions Unides sobre canvi climàtic hi trobareu tota la informació de context, els documents oficials i les resolucions de la conferència de les parts (COP17).
- Per a una visió periodística internacional, dos dels diaris que n’han fet un seguiment estret són The Guardian i The Financial Times 
- A casa nostra, el periodista Antonio Cerrillo ha fet un bon seguiment i interpretació de la conferència de Durban per a La Vanguardia. Vegeu aquest article sobre la utilitat (o no) de les cimeres sobre clima i altres articles relacionats.
- Frederic Ximeno, director de l’Estudi Ramon Folch, ha publicat fins al moment 5 clarificadors articles al seu blog.
- També trobareu una síntesi de la conferència i articles d’opinió a la revista Sostenible.
- Les ONG expressen en general la seva decepció pels resultats de la conferència. Vegeu entre moltes d’altres la visió política d’Intermon Oxfam.


    Publicat el 20/12/2011    

No hay comentarios: