1 de abril de 2019

T'ANIMES A COMPARTIR EL SOL?

Creus que un altre model energètic és possible? T'agradaria invertir en energia renovable i amb zero emissions? Ara tu també pots participar en el finançament d'instal·lacions fotovoltaiques públiques a Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona, a través de l'empresa pública Tersa, impulsa una campanya de crowdlending per finançar la construcció d'una instal·lació fotovoltaica al terrat del Centre Cívic Convent Sant Agustí. La possibilitat d'invertir en energia solar estarà oberta fins al 22 de juny.

Què és el 'crowdlending'?

El crowdlending (crowd=molta gent, lending=deixar diners) és una fórmula que permet a les persones aportar petites quantitats de diners a canvi d'un retorn financer recollit en un contracte de préstec.
En aquest cas, a fi de finançar la construcció d'una instal·lació fotovoltaica al Centre Cívic Convent Sant Agustí, el préstec mínim que pots de fer és de 50 € i el préstec màxim, de 3.000 €. El retorn dels diners que hagis invertit se't farà durant 5 anys, a un interès nominal del 0,95% anual (respecte el capital no retornat) i el rebràs en quotes semestrals de capital i interessos.
Per tant, participar en aquest crowdlending NO és fer una donació. Significa prestar uns diners i anar-los recuperant progressivament, amb interessos, en quotes semestrals durant cinc anys.

Quants diners hem de recaptar per poder finançar la instal·lació fotovoltaica?

Per poder finançar la construcció d'una instal·lació fotovoltaica al terrat del Centre Cívic Convent Sant Agustí necessitem reunir un total de 105.000 €. La possibilitat de prestar diners per construir aquesta coberta solar estarà oberta durant 90 dies (del 25 de març fins al 22 de juny), temps en què la plataforma de crowdlending romandrà operativa.

Per què és important apostar per l'energia solar?

L'actual model energètic, basat en combustibles fòssils, provoca emissions de gas d'efecte hivernacle i contaminació de l'aire que perjudica la salut i qualitat de vida de la ciutadania. Per això, resulta essencial caminar decididament cap a la sobirania energètica promovent el subministrament 100% renovable, amb zero emissions i assegurant-ne l'accés a tothom.
En tot això, el sol hi té un paper clau: és la principal font d'energia de la Terra i Barcelona en disposa de moltes hores durant tot l'any. Si aprofitem l'energia solar, a la nostra ciutat tenim un enorme potencial energètic que ens pot ajudar a arribar cap a la necessària transició energètica.

No hay comentarios: