27 de abril de 2020

Jornades ambientals: un debut molt especial

Butlletí: 
L’Escola Font d’en Fargas ha celebrat les primeres jornades ambientals en una situació d’excepcionalitat: des de casa. Tota la comunitat educativa ha participat en diverses iniciatives com un taller per fer una bossa reutilitzable, una activitat de descoberta de biodiversitat o un concert climàtic.​

Des del centre educatiu tenien previst celebrar les seves primeres jornades ambientals aquest curs. Quan ja estava gairebé tot enllestit, van adonar-se que no es podrien celebrar a causa de la situació d’emergència sanitària actual. Ara bé, en comptes de desanimar-se i renunciar a tota la feina feta, van decidir adaptar-se a les circumstàncies de la millor manera possible: canviant l’enfocament per a fer-les possibles tot i el confinament. Així doncs, van adaptar el lema “cuidem el nostre planeta, cuidem la nostra escola” a “Jornades ambientals des de casa. Cuidem el nostre planeta, cuidem la nostra llar”.  
Les jornades es van celebrar entre el 30 de març i el 3 d’abril. Durant aquests dies, l’alumnat va anar publicant activitats i jocs en els blogs de cada cicle de l’escola. Són recursos en línia que encara estan disponibles al lloc web per tal de poder-los consultar en qualsevol moment. Alguns d’aquests tenen a veure amb la reutilització de materials per a crear jocs, per exemple, o per a confeccionar una bossa per anar a comprar. A més, també van proposar activitats relacionades amb la descoberta de la biodiversitat i amb la protecció de l’entorn. 
A tall de cloenda, van organitzar un “concert climàtic” per a tractar de conscienciar, també a través de la música, tota la comunitat educativa i les seves famílies de la importància de la cura del planeta.  






No hay comentarios: