11 de noviembre de 2020

El festival SUNCINE ofereix pel·lícules i documentals ambientals de forma gratuïta

 Del 4 al 12 de novembre s'ofereix la programació virtualment a través d'una app que es pot descarregar des del seu web. A més, Betevé serà una pantalla més del festival i es projectarà una selecció de curtmetratges i documentals d'estrena.

SUNCINE celebra la 27a edició d'aquest festival, antigament anomenat FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). La gran novetat d’enguany és que la gran majoria dels treballs audiovisuals es podran veure de manera gratuïta a través de qualsevol dispositiu, un cop instal·lada l’app des del web del festival. A més, la cadena de televisió Betevé s'afegeix com un espai més per veure la programació, podeu consultar tota la informació en aquesta notícia.

Entre les projeccions especials destaquen dues estrenes a Espanya: Rebuilding paradise, dirigit per l’oscaritzat Ron Howard, i Akashinga, the braves one (de National Geographic Documentary Movies), produït pel cineasta James Cameron. Destaca també el documental The animal people, produït per l’actor Joaquin Phoenix.  

El certamen també comptarà amb la presència de Garazi Sánchez, una surfista basca que opta a participar en els propers Jocs Olímpics. Canvia la taula de surf per la càmera per mostrar la mala situació dels oceans en el documental Vergüenza. L’actriu Nuria Gago presentarà un emotiu curtmetratge, Su vida en tus manos, sobre l’abandonament animal. A més, el director argentí Martín Parlato presentarà Cinco corazones, produït per la Fundació Franz Weber, en el qual relata la cruel realitat sobre el maltractament i la comercialització dels cavalls. D’altra banda, el conegut naturalista Luis Miguel Domínguez rebrà el Sol d’Or Especial del SUNCINE com a reconeixement a tota la seva trajectòria. Un total de dotze pel·lícules documentals formen part de la Secció Oficial i opten al Sol d’Or, el màxim guardó del festival, i 46 curts competeixen en la secció MIRADES pel Premi WWF Espanya.  

No hay comentarios: