10 de febrero de 2021

Vermicompostatge comunitari al barri de Sants

 L’entitat de la xarxa Barcelona + Sostenible La Lleialtat Santsenca col·labora amb l'Escola i l’Institut Lluís Vives d’Escoles + Sostenibles en un projecte d’economia circular que aprofita les restes orgàniques de grups de consum del barri per transformar-lo en compost.

 

L’Escola i L'Institut Lluís Vives del barri de Sants participen des de l'any 2019 en el projecte de vermicompostatge promogut per l'entitat de la xarxa Barcelona + Sostenible La Lleialtat Santsenca. Es tracta d'un projecte d'economia circular en el qual les restes orgàniques de grups de consum responsable del barri de Sants (com l'Economat social i La Garrofera) són traslladades en un vehicle ecològic al jardí del grup escolar Lluís Vives. Aquest vehicle és una bicicleta tipus “cargo” d’ús comunitari impulsat a través del projecte “Per l'enfortiment de la mobilitat + sostenible al districte de Sants-Montjuïc”

Un cop arriben les restes orgàniques al jardí de l’institut, s'introdueixen dins d'uns compostadors amb cucs de terra de l'espècie Eisenia foetida, els quals transformen la matèria orgànica en un compost d'alta qualitat (vermicompost) que es fa servir per a diferents horts escolars i comunitaris del barri.

 

Projecte “Per l'enfortiment de la mobilitat + sostenible al districte de Sants-Montjuïc”

La bicicleta que serveix per traslladar el compost forma part d'un projecte que va rebre un ajut econòmic de l’última edició de les “Subvencions pel Clima” de l’Ajuntament. La iniciativa “Per l'enfortiment de la mobilitat + sostenible al districte de Sants-Montjuïc” la van impulsar 4 entitats de la xarxa B+S: Som Mobilitat, Biciclot, Som Energia i la Lleialtat Santsenca. El projecte ha posat a l’abast del veïnat la "bicicargo" i dos vehicles elèctrics i va ser seleccionat com una de les “Bones idees per canviar el món 2019” de la xarxa Barcelona + Sostenible. 



No hay comentarios: