27 de julio de 2023

Tresoreria transformadora per a un impacte social i mediambiental dels moviments econòmics

 Escoltes Catalans, LaCoordi, Esplac, CRAJ i FETS promouen les finances ètiques entre les associacions juvenils perquè puguin operar amb els seus diners des d’un vessant més ètic, segur i compromès amb la transformació social. Ho fa a través d’un recurs interactiu reconegut com a una de les Bones idees per canviar el món 2022.

 

Tresoreria transformadora és un recurs pensat i creat des de l’associacionisme juvenil que recull i facilita informació per conèixer les finances ètiques a fons. Està dirigit a les associacions de base, que tot i ser sense ànim de lucre, “en la seva majoria generen moviments econòmics i n’han de fer una gestió adequada”, com s’explica el la presentació del recurs web.

Els continguts que proporciona s’estructuren en sis grans blocs: ‘Què són i com funcionen les finances ètiques?’ en què s’ofereix informació per conèixer els orígens i els fonaments de les finances ètiques; ‘Per què canviar-se de banca?’ es fa menció a la guerra, l’extractivisme, l’especulació... i altres usos que fa la banca tradicional dels nostres diners; ‘Quines són les condicions i l’operativa de la banca ètica?’ que presenta les dues opcions de banca ètica disponibles, ‘Mapa d’entitats’ en què es presenten les entitats que formen part de l’univers de les finances ètiques; 'Trenquem mites’ per desmuntar els tòpics sobre les finances ètiques i ‘Recursos pedagògics’ per a treballar-ho des de les entitats.

En definitiva, un bon grapat de recursos que Escoltes CatalansLaCoordiEsplacCRAJ FETS han posat a disposició de les associacions juvenils coneguin quines opcions tenen a l’abast per poder operar amb els seus diners des d’un vessant més ètica, segura i compromesa amb la transformació social.

Aquesta iniciativa ha estat reconeguda com una de les Bones idees per canviar el món 2022, concretament per contribuir a l’objectiu 8 del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022 “Progrés i desenvolupament. De la preocupació per la sostenibilitat a una economia que s’hi fonamenti”.

Més recursos relacionats amb les finances ètiques

Bon vent i banca nova! és el nom de la nova campanya que impulsa Opcions, juntament amb FETS LaCoordi, per deixar enrere la banca convencional i fomentar les finances ètiques.

La campanya s’adreça a tothom qui vulgui que les pràctiques del seu banc siguin coherents amb els valors de l’economia social i solidària i proposa un seguit de recursos per saber més sobre les finances ètiques.

No hay comentarios: