22 de septiembre de 2011

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

En motiu de la propera Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura us proposem dos recursos per treballar l’autonomia dels infants:


Ja podeu visualitzar què va dir l’alumnat de 5è de primària de l’escola El Sagrer durant el taller de reflexió i debat per analitzar i respondre algunes de les preguntes que va formular Francesco Tonucci en la conferència Si els adults no ens escolteu tindreu embolics seriosos. La participació dels nens i nenes en l'evolució cap a una ciutat més sostenible emmarcada en el cicle de Transicions cap a una Barcelona més sostenible.
També us proposem la guia Camino Escolar, pasos para la autonomía infantil, material didàctic de suport a la motivació, dinamització i foment pel desenvolupament d’experiències de rutes segures per anar a l’escola d’infants i joves. La guia tracta des dels continguts i activitats educatives, fins metodologies d’anàlisi de l’espai urbà, solucions tècniques al trànsit i creació d’itineraris de vianants i de ciclistes. Es complementa amb un vídeo d’un cas pràctic que us recomanem per la seva claredat i tarannà divulgatiu. Com ja sabeu a Barcelona existeix la iniciativa Camí Escolar, Espai Amic perquè els infants i joves guanyin autonomia. Al seu web trobareu els camins per a cada districte, recursos didàctic per treballar-ho des del centre, publicacions, enllaços, bibliografia...
 
Agenda 21 Escolar

No hay comentarios: