15 de septiembre de 2011

Proposta dels ECODELEGATS.

Hem fet la proposta a l'Equip Pedagògic de afegir aquest curs un nou càrrec a les classes: l'Ecodelegat. No és una idea aïllada: els Maristes de Bilbao els tenen i els hi va força bé. També alguns col.legis de l'Agenda 21 Escolar els tenen i sembla que funciona molt bé. Aquí teniu la proposta enviada per si voleu afegir quelcom als comentaris i així poder millorar-la:
CARACTERÍSTIQUES I FUNCIONS DE L'ECODELEGAT/DA.

Ha de ser una persona responsable, espavilada i educada, amb capacitat d'organitzar i prendre iniciatives, preocupat pel tema del medi ambient i molt interessat en fer quelcom per millorar aquest món. Que sigui respectuós amb els altres companys de classe, amb els professors/es i l'entorn escolar. També ha de donar exemple de bon comportament i mostrar un tractament d'igualtat entre els companys. Hi haurà un per grup-classe.
Ha de ser una persona que sigui capaç de portar a bon fi les següents funcions. FUNCIONS
a) Funció dinamitzadora: l'ecodelegat/da és qui ha de mantenir el contacte responsable i dialogant entre els alumnes del seu grup,els professors i la Comissió Verda Escolar. Sembla indispensable una bona entesa i col·laboració amb el tutor. Haurà de plantejar qualsevol problemàtica del grup-classe a la Comissió Verda en les Assemblees.
b) Funció administrativa: l'Ecodelegat/da és I'encarregat de fer de pont entre la classe i la Comissió Verda i recollir i coordinar les feines que la classe ha de fer.
c) Funció representativa: el delegat és el representant del grup-classe en:
  • La Comissió Verda dels Alumnes, on és membre permanent amb dret de vot i paraula per nivells.....etc. També serà I'encarregat/da d'informar dels acords presos en aquestes reunions al seu grup-classe. Cada setmana hi ha reunió de la Comissió Verda a l'hora del Pati, reunió portada per un professor.
  • Coordinar-se amb el responsable de la Comissió Verda i representar-los en els actes públics que es puguin realitzar.
Nacho Padró

No hay comentarios: