10 de febrero de 2013

L’Institut Bosc de Montjuïc descobreix la fauna


En el marc del projecte d’Aprenentatge Servei “Les basses de Tres Pins més a prop”, el passat 18 de gener, els alumnes d’Entorn Natural de 1r d’ESO de l’Institut Bosc de Montjuïc vam anar a les basses del Viver de Tres Pins. Allà ens esperava en Guillem, l’educador ambiental, que ens va explicar moltes coses. Ens va dir que les basses urbanes del Viver alberguen moltes espècies d’animals i vegetals encara que no ho sembli.

Desprès vam anar a les diferents basses. En Guillem havia posat a l’aigua unes trampes amb fetge cru per capturar animalons i així poder estudiar les seves característiques i després alliberar-los.

Els invertebrats que vam poder veure i estudiar al laboratori del centre són: crustacis microscòpics anomenats puces d’aigua, una sangonera que no xucla sang sinó que és carronyaire, un cuc d’aigua, moltes planàries a les quals nosaltres diem cucs infinits perquè si les talles per la meitat poden fer un nou individu, etc. També hi havia un munt de mol·luscs i moltes larves de libèl·lula que ens feien por i s’ho menjaven tot!

També vam veure vertebrats: capgrossos enterrats al fang de les basses que feien molta pudor, una granota verda adulta que vam poder tocar i una sargantana.

A continuació vam netejar dues basses, vam treure un munt d’algues filamentoses i les fulles mortes dels nenúfars i d’altres plantes que no deixen viure bé als diferents organismes. Tornarem el mes que ve per continuar la neteja i continuar la nostra recerca!

Alumnes d’Entorn Natural 1r ESO


 05/02/2013

No hay comentarios: