10 de febrero de 2013

Concurs internacional de vídeo per a escoles

ENERGY BITS és un programa multiplataforma sobre energia sostenible i estalvi energètic amb el suport del programa Intelligent Europe de la UE pensat per a adolescents (entre 14 i 18 anys) amb l'objectiu d'estimular canvis de comportament i fomentar pràctiques innovadores. ENERGY BITS produirà 27 documentals curts per a la televisió, un videojoc educatiu i un documental participatiu. Els curts es poden veure cada dissabte i diumenge a dos quarts de deu del vespre al canal 33 a partir del 26 de gener.

El projecte Energy Bits també ha posat en marxa el concurs internacional de vídeo “Have you say” (HYS), adreçat a joves i adolescents d'entre 11 i 18 anys. Per participar-hi, l’alumnat ha d'elaborar un vídeo, d'una durada menor a 3 minuts, en què es tracti el tema de l'energia en qualsevol de les seves temàtiques: energies renovables, estalvi i eficiència energètica, transport sostenible, reutilització...

Cada centre educatiu pot presentar tantes produccions audiovisuals com vulgui. Per participar-hi, només cal penjar els vídeos produïts a la secció corresponent del web d’Energy Bits. Els vídeos han de comptar amb un tutor que es faci responsable dels continguts inclosos en l'enregistrament. Hi ha de temps per participar-hi fins al 15 de març i el lliurament de premis tindrà lloc, al mes de maig, a Brussel·les.

Energy Bits també ofereix un joc interactiu, 2020 Energy. Durant més d'un segle, la gent ha utilitzat i esgotat recursos energètics sense preocupar-se'n, com si no s'haguessin d'acabar mai. L'any 2020, el món es podria trobar en un carreró sense sortida i el jugador té la possibilitat de tornar enrere i de reescriure la història. Inspirat en l'aprenentatge actiu, aquest joc seriós proposa un sistema d'aprenentatge immersiu que desenvolupa el pensament crític i la motivació.


 05/02/2013

No hay comentarios: