10 de febrero de 2013

L’alimentació és una qüestió de justícia

Darrerament, la consciència pel malbaratament alimentari existent a la nostra societat ha crescut considerablement. Diversos programes de televisió i notícies aparegudes en premsa han reactivat el debat fent palès, més que mai, la necessitat d’afrontar aquest problema. A continuació us oferim 4 recursos per aprofundir en la temàtica de l’alimentació en el centre:

•    VSF Justícia Alimentària ofereix una activitat gratuïta per a infants d’entre 6 i 10 anys consistent en un espectacle de petit format anomenat «Explica’m un món» que es realitza en el centre. Es tracta de rondalles per treballar amb infants sobre les diferències entre Nord i el Sud. Podeu llegir la fitxa completa en l’enllaç. Per sol·licitar-la poseu-vos en contacte amb la Núria Bernat (T. 93 423 70 31 o catalunya@vsf.org.es).

•    L’Oficina de Medi Ambient de la UAB i la Fundació Alícia han editat la guia «Aprofitem el menjar!». Una guia per a la reducció del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, la restauració i el càtering. Es tracta d’una eina útil per fer més eficient els serveis de menjador i càtering contractats. També podeu consultar la guia mitjançant el portal de publicacions electròniques ISSUU.

•    I Premi Escola Agricultura Alimentació Ecològica. Aquest premi, pioner a Catalunya, va adreçat als centres d'educació infantil, primària i secundària i té com a objectiu premiar el millor hort escolar o experiència d'alimentació ecològica de Catalunya. L'hort i els menjadors escolars tenen un gran valor com a eines pedagògica i per a la promoció del coneixement i el consum d'aliments ecològics entre els infants i les famílies. El termini de presentació finalitza el 8 d'abril.

•    Entre el 26 de febrer i el 12 de març, l’Aula de l’A21E (c/ Nil Fabra, 20) acollirà l’exposició itinerant «Què són els aliments ecològics?», del dept. d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. A través de sis plafons es tracten la producció, els aliments, l’agricultura, la ramaderia i els productes ecològics. Si voleu venir a veure-la, hi esteu convidats!


 08/02/2013

No hay comentarios: