5 de diciembre de 2016

Barcelona amb l'economia social

Us presentem algunes de les iniciatives sorgides a la ciutat per tal d’enfortir l’economia social: el Pla d’Impuls de l’Economia Social, les Xarxes Locals de la XES (Xarxa d’Economia Solidària) i el nou espai web de la cooperativa per a l’emprenedoria social LabCoop.
 
L’economia social avança, canvia i es renova. Aquest any s’ha posat en marxa des de l’Ajuntament de Barcelona el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2016-2019, que pretén impulsar l'obertura d'un centre municipal de referència per a la innovació socioeconòmica, impulsar projectes de cooperació econòmica, social i solidària i que Barcelona es situï com a una de les ciutats capdavanteres en aquest àmbit.
Així doncs, en aquest context, diverses iniciatives van sorgint a la ciutat per tal d’anar articulant un canvi en el punt de vista de l’economia actual. A continuació us presentem dues d’elles per a què pugueu estar al dia de les seves novetats:

Xarxes Locals de la XES (Xarxa d’Economia Solidària)
Per tal d’impulsar una articulació territorial de l’economia solidària arreu de Catalunya, la XES impulsa el projecte “Xarxes Locals”, un recull de xarxes locals arreu de Catalunya que impulsen aquest tipus d’economia. Tota la informació i els contactes per participar-hi els podeu trobar al nou web que s’ha estrenat darrerament.
Pel que fa a la ciutat de Barcelona, al web hi apareixen dues xarxes locals impulsades per alguns membres de la xarxa Barcelona + Sostenible. Una d’elles es situa al barri de Sant Andreu (Xarxa d’Economia Solidària de Sant Andreu), la qual està impulsada entre d’altres per l’Ateneu Harmonia i Trèvol i l’altre es troba al barri de Sants (Impuls Cooperatiu de Sants), en la qual participa l’empresa Adab1ts.
Feu un cop d’ull al web i impulseu la xarxa local al vostre barri!
 

Nou web de LabCoop
 
La Cooperativa LabCoop, dedicada a impulsar projectes d’emprenedoria social cooperativa estrena un nou espai web, on podreu visualitzar tots els projectes que es realitzen per tal de transformar la realitat social, econòmica, política, cultural i ambiental.
A banda del canvi a nivell visual i de disseny, el nou web és responsive (es pot veure a qualsevol tipus de dispositiu: ordinador, mòbil i tableta) i afegeix dos nous apartats. A l’espai “Taulell” hi podreu publicar ofertes de feina de la vostra entitat o buscar-ne per vosaltres mateixos/es. A la pestanya “Recursos” hi trobareu materials i informació rellevant relacionada amb el món de l'emprenedoria social, cooperativa, l'economia social i solidària i la innovació.
 

No hay comentarios: