5 de diciembre de 2016

L'entrevista: Loom Sustainable Experiences

“Si nosaltres organitzem un esdeveniment necessitem que tota la seva cadena de producció tingui criteris de sostenibilitat” Sol Magarolas, de Loom Sustainable Experiences.
 
A què es dedica la teva ORGANITZACIÓ?
És una consultoria productora d’esdeveniments sostenibles. Procurem que qualsevol esdeveniment que es faci tingui en compte els criteris de sostenibilitat per minimitzar els impactes negatius sobre el medi  ambient, però potenciant els positius sobre el territori i la societat.
Estem més encarats al turisme de reunions per exemple, congressos o conferències però també hem treballat amb festivals de música, moda o esdeveniments esportius. Actualment col·laborem amb els Jocs del Mediterrani que es faran al 2018 a Tarragona, formant als voluntaris en temes de sostenibilitat.
Encara hem d’anar a buscar al client però dins el sector augmenta la consciència sostenible.
 
Per què ha d’existir una organització com la teva? Quina és la seva aportació?
Tot i les noves tecnologies de l’ésser humà, mai ens deixarem de reunir i trobar. Potser el Fem Xarxing no és un esdeveniment que tingui un gran impacte, es compensen les emissions de CO2, el càtering és ecològic, etc. Però encara hi ha grans esdeveniments, com per exemple els musicals, que es concentren moltes persones en un curt espai de temps i es produeixen una gran quantitat de residus i emissions. Nosaltres creiem que és necessari que hi hagi algú que vetlli per reduir aquests aspectes.
 
De què us serveix  formar part de la Xarxa B+S?
Ens serveix per trobar proveïdors que siguin sostenibles. Si nosaltres organitzem un esdeveniment necessitem que tota la cadena de producció de l’esdeveniment també tingui criteris de sostenibilitat. La Secretaria B+S ens ha passat molts contactes com: càterings sostenibles, empreses gràfiques que tenen certificats de sostenibilitat, que tenen certificats com la ISO 14001 o l’EMAS. S’ha d’aconseguir que tot l’esdeveniment sigui el més sostenible possible.
 
Quin seria l’eslògan/notícia que t’agradaria sentir en el futur en clau de sostenibilitat?
Que no existeixi la paraula sostenibilitat, això voldria dir que tots ja actuem d’una manera sostenible. Mentre parlem de sostenibilitat vol dir que encara tenim molt a millorar. En el moment que no s’utilitzi, vol dir que les coses es fan ben fetes.
 
Si tornessis a néixer/començar, a què et dedicaries?
Si no fos la sostenibilitat, seria la medicina ja que sempre m’ha cridat l’atenció.
 
Digues 3 objectes que t’emportaries a un planeta per descobrir?
M’emportaria una brúixola, una càmera de fotos i una navalla multi usos.

  

No hay comentarios: