25 de noviembre de 2019

Compartim embolcalls fets amb cera d’abella

El Col·legi Kostka - Jesuïtes Gràcia ha substituït els embolcalls d’un sol ús pels “BeeWraps”, uns embolcalls sostenibles fets a partir de cera d’abella. A més, vol estendre la iniciativa a d'altres centres de Barcelona.

Els embolcalls i envasos d’un sol ús són una de les fonts més grans de residus, i és per això que iniciatives com els embolcalls reutilitzables són molt necessàries. Però no és l’únic mètode per reduir els embolcalls d’un sol ús. D’això se’n va assabentar, el curs passat, l’alumnat de l’escola Kostka - Jesuïtes de Gràcia. Arran d’un projecte de classe, l’alumnat va incorporar el BeeWrap com a substitut dels embolcalls de plàstic i d’alumini.
Però, què és el BeeWrap?
La traducció literal seria embolcall d’abella, però es refereix, en aquest cas, a la cera de les abelles. Així, es tracta d’un embolcall reutilitzable, per a dur els entrepans o altres aliments, fet a partir de la cera de les abelles.
Com el podem aconseguir?  
L’alumnat de l’escola Kostka va realitzar un taller en què va poder crear els embolcalls sostenibles amb les seves pròpies mans. El material que s’utilitza és cera d’abella ecològica planxada sobre una tela amb paper de forn. El BeeWrap es neteja amb aigua freda i així es pot reutilitzar moltes vegades.
Però l’acció del Col·legi Kostka - Jesuïtes de Gràcia no s’acaba aquí. Expliquen que gràcies al programa Escoles + Sostenibles han pogut aprendre de les iniciatives dels altres centres de la xarxa. Així, des de Kostka, volen fer el mateix, i és per això que l’alumnat pretén que la iniciativa s’estengui en altres centres. L’octubre passat, alguns alumnes van anar a Jesuïtes Sant Gervasi per explicar la tècnica i mirar d’engrescar l’alumnat de 1r d’ESO a deixar de fer servir l’alumini i el plàstic. Així, els van fer cinc cèntims sobre què és el BeeWrap i com es pot aconseguir. L’objectiu és que, en unes setmanes, es tornin a trobar i comparteixin els avenços que han fet.
 

No hay comentarios: