16 de diciembre de 2019

Famílies “Des-plastificades”

La Comissió de Sostenibilitat de l’AFA de l’Escola 9 Graons va organitzar una xerrada-taller per a famílies amb l’objectiu de donar eines i consells pràctics per reduir l’ús dels plàstics en el seu dia a dia.
El passat 21 de novembre algunes famílies de l’Escola 9 Graons es van reunir per aprendre i aprofundir en la temàtica de la contaminació que provoquen els plàstics d’un sol ús. Aquesta xerrada es va idear gràcies a la demanda d’algunes famílies de l’escola, que van manifestar la seva voluntat de tenir un estil de vida més sostenible a casa i promoure accions concretes.
Durant la xerrada, es van donar recursos i idees sobre com disminuir la generació d’aquest residu i també va ser un bon espai per compartir experiències i neguits que provoquen aquest tipus de canvis d’hàbits.
La sessió la va dinamitzar la Juliana Marupi, membre de la xarxa Residu Zero. Va explicar els efectes nocius que provoca el plàstic tant per l’entorn com per la salut humana i va ressaltar la importància que té actualment el fet de reduir-ne la generació, i no simplement seguir-ne comprant i reciclar-lo. Per tal d’exemplificar i donar idees de com fer-ho, es van exposar diverses accions per promoure l’estil de vida residu zero: l’ús de la copa menstrual i de compreses de tela, fer la compra a granel, substituir el paper d’alumini per embolcalls reutilitzables i utilitzar raspalls de dents de bambú, entre molts d’altres exemples.
       
A més, al final del taller, va haver-hi una part pràctica en què es va ensenyar com d’una manera ben senzilla es poden fabricar embolcalls de cera d’abella ('Bee wraps') que poden servir per tapar el menjar i evitar l’ús de paper de film o d’alumini.
L'Escola 9 Graons ha mostrat un compromís amb la sostenibilitat des de la seva creació l'any 2017 amb la implicació de tota la comunitat educativa. Ha integrat aquests valors en el seu programa educatiu de manera transversal, promovent accions concretes per fomentar la reutilització de materials i la reducció dels residus.
Llegiu la notícia completa i inspireu-vos per a seguir els passos de l'Escola 9 Graons.
Fotos d'Elena Casanovas
 

No hay comentarios: