2 de diciembre de 2019

Una castanyada plena de vida

L’Escola CFA el Carmel celebra la festa “Sembrem el futur” i treballa la biodiversitat a través de la identificació d’espècies de flora i un nou mètode de sembra mitjançant petites boles de llavors.
Les celebracions o trobades són un bon pretext per a l’aprenentatge amb els valors de l’educació per la sostenibilitat. L’Escola CFA el Carmel, que forma part del programa Escoles + Sostenibles des de fa 10 anys, ja té un gran bagatge en aquest sentit.
El 31 d’octubre d’enguany l’escola va decidir celebrar la festa d’inauguració del 2n projecte triennal 2019-2022, una celebració que coincidia amb la castanyada i que va rebre el nom de “Sembrem el futur” en referència a la temàtica de les diverses activitats que s’hi van tractar.
En primer lloc, el pati es va tenyir de verd i es van plantar 6 arbres de diverses espècies: un llimoner, un pruner, una pomera, un alvocat, una noguera i un cirerer, que es van col·locar acompanyant l’olivera d’Escoles + Sostenibles, un obsequi que es va plantar el curs 2009-2010 quan van entrar a formar part de la xarxa.
Taller "Diverango"
Després de plantar aquests arbres, van realitzar un taller anomenat “Diverango”, que consisteix en l’elaboració d’unes boles que combinen una selecció científicament estudiada de llavors autòctones, argila i altres elements naturals que faciliten la germinació i el creixement de les plantes. Aquestes petites esferes es poden llençar al terra dels jardins o dins els testos sense haver de treballar la terra ni utilitzar cap producte químic. És una manera divertida, fàcil i sostenible de cultivar i d'omplir de vida l'entorn, a més d’augmentar la biodiversitat autòctona.
Cada bola conté llavors de plantes comestibles com alfàbrega, julivert, enciam, calèndula o ruca i d’altres de no comestibles com el trèvol.
Per completar la festa, "Sembrem el futur" va incloure la celebració de la Castanyada i es van torrar més de 40 kg de castanyes per a tot l’alumnat i professorat del centre. Halloween també va formar part del dia i l’alumnat es va aplegar per fer una lectura dramatitzada de contes de por i el taller “Terrífica”, en el qual se’ls caracteritzava i disfressava. Aquesta festa va tenir uns convidats molt especials, els dos grups de 6è de l’Escola Taxonera, la qual cosa va acabar d’animar un dia en què es van posar en relleu valors com la cohesió, la participació i la cura de l’entorn.
 
      

No hay comentarios: