16 de diciembre de 2019

Treballar amb vehicles industrials més sostenibles

El pati de l’Escola Salesians Sarrià va ser l’escenari d’una jornada que va introduir 350 joves en les possibles sortides professionals del sector del vehicle elèctric industrial.
La jornada E-DATE Electromobility Professional Day va servir per donar a conèixer els estudis de Formació Professional lligats al sector dels vehicles industrials híbrids i elèctrics. La iniciativa va ser possible gràcies a la col·laboració entre el centre Salesians Sarrià, que forma part de la xarxa Escoles+Sostenibles, i l’empresa V.I. Serveis. Hi van assistir més de 350 estudiants de diversos centres de Barcelona.
El passat dimecres 20 de novembre el pati de Salesians Sarrià va ser l’escenari d’aquest acte, que va acollir diversos autobusos elèctrics de TMB i AMB, un camió elèctric de ‘Fomento Construcciones y Contratas’, un bus clàssic d’ARCA i més vehicles d’altres empreses.
En donar el tret de sortida a la jornada, el director de Salesians Sarrià, José Abascal, va destacar el paper de la sostenibilitat i la necessitat de l’ús d’energies netes i renovables. Josep M. Armengol, director tècnic de TMB, va destacar els estudis de Formació Professional relacionats amb l’automoció com un gran repte de mobilitat a les ciutats. Finalment, va tancar els parlaments inicials Antonio Agüera, director tècnic de V. I. Serveis, tot fent una crida als joves a formar-se adequadament en aquest àmbit.
Tot seguit, van començar la resta d’activitats, entre les quals es va organitzar una xerrada per a conèixer quines especialitats poden estudiar els joves en finalitzar l’ESO, una visita als diferents tallers de Formació Professional de Salesians Sarrià, una presentació de TMB i V. I. Serveis i tallers relacionats amb les diferents sortides professionals del món del vehicle elèctric industrial.
D’aquesta manera, l’alumnat va poder familiaritzar-se amb cicles formatius de mecanització i electromecànica de vehicles, disseny gràfic, instal·lacions elèctriques, telecomunicacions, atenció a la dependència i administració. A més, el jovent va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà les característiques tècniques dels vehicles i totes les professions de futur associades a aquest sector.
 

No hay comentarios: