20 de enero de 2021

Vermicompostatge comunitari al barri de Sants

 En col·laboració amb l’entitat de la xarxa Barcelona + Sostenible La Lleialtat Santsenca, el CEIP i l’Institut Lluís Vives participen en aquest projecte d’economia circular que aprofita les restes orgàniques de grups de consum del barri per transformar-lo en compost.

El CEIP i L'Institut Lluís Vives del barri de Sants participen des de l'any 2019 en el projecte de vermicompostatge promogut per l'entitat de la xarxa Barcelona + Sostenible La Lleialtat Santsenca. Es tracta d'un projecte d'economia circular en el qual les restes orgàniques de grups de consum responsable del barri de Sants (com l'Economat social i La Garrofera) són traslladats amb un vehicle ecològic al jardí del grup escolar Lluís Vives. Aquest vehicle és una bicicleta tipus “cargo” d’ús comunitari que busca l’enfortiment de la mobilitat sostenible al barri. El projecte d'aquest mitjà de transport va rebre un ajut econòmic de l’última edició de les “Subvencions pel Clima” de l’Ajuntament. Està impulsat per 4 entitats que formen part de la xarxa Barcelona + Sostenible. 

Un cop arriben les restes orgàniques al jardí de l’institut, s'introdueixen dins d'uns compostadors amb cucs de terra de l'espècie Eisenia foetida, els quals transformen la matèria orgànica en un compost d'alta qualitat (vermicompost) que es fa servir per a diferents horts escolars i comunitaris. En el procés participa l’alumnat de l'institut, que s'encarrega d'omplir els vermicompostadors i de comprovar l’efectivitat del compost resultant en unes parcel·les de l'Hort del Vives. Amb la pandèmia tot ha estat més difícil, però el projecte no s'ha aturat i s'espera obtenir més vermicompost. 

 


No hay comentarios: