15 de septiembre de 2012

Voleu seguir reduint residus? Sumeu-vos a l’E+S!

Després de l’èxit obtingut amb els resultats del curs passat en el que vàrem aconseguir reduir la utilització d’embolcalls d’un sol ús en un 21,6% (i fins a un 40% d’alumini!), encetem la segona edició del projecte E+S amb la finalitat de continuar avançant per un canvi d’hàbits més sostenibles i saludables en els esmorzars.

El projecte E+S continua proposant l’elaboració d’un pla de prevenció dels residus generats als esmorzars que es concreta en les següents fases d’actuació:

1. Diagnosi: quina és la situació de partida? Fem recomptes dels embolcalls que utilitzem per esmorzar. Quin tipus d’esmorzar portem?
2. Passem a l’acció! introduïm mesures per millorar la situació.
3. Avaluació: quin efecte ha tingut el pla? Tornem a fer recompte dels embolcalls que utilitzem i valorem l’èxit del pla.

Cada fase anirà acompanyada d’una sessió de formació en la que, a part d’explicar com ho farem, pretenem fer un pas més enllà i crear amb tots els participants un espai d’intercanvi i de reflexió en les estratègies, a curt i llarg termini, sobre com fomentar l’ús d’embolcalls més sostenibles i uns hàbits alimentaris més saludables. També continuarem facilitant embolcalls reutilitzables (fins a 100 per centre), altres elements comunicatius de suport, així com recursos didàctics per promoure el treball d’aspectes pedagògics vinculats a la gestió d’un residu, ja sigui des de la perspectiva de la prevenció de residus, de la salut o l’alimentació.

Per a més informació sobre l’E+S del curs passat podeu consultar el web (en breu penjarem els resultats finals).

Convidem als centres participants del curs passat i a d’altres centres interessats a inscriure’s en aquesta nova edició de l’E+S i a la primera sessió de formació que tindrà lloc el dimecres 17 d’octubre a l’Espai Jove la Fontana, de 12:30 a 14 hores. Data límit d’inscripció: 12 d’octubre. Les places del projecte són limitades, per tant s’assignaran per ordre d’inscripció.

Podeu inscriure-us a través del següent formulari on-line.


 13/09/2012

No hay comentarios: