12 de abril de 2015

Campanyes comunicatives a l'Escola Els Arcs

La comissió d’ecodelegats utilitza diversos recursos comunicatius per animar a la resta de la comunitat educativa a implicar-se activament en la millora del centre i de l’entorn.


 
Els ecodelegats de l’Escola Els Arcs, amb el suport del professorat i la direcció del centre, estan més actiu que mai i, per donar a conèixer a tota la comunitat educativa el que estan fent i com volen que la resta de comunitat educativa s’hi animi i participi, han elaborat uns vídeos motivadors.

Com una taca d’oli
El principal objectiu del projecte del centre és la prevenció i gestió dels residus i, enguany, han centrat els esforços en la correcta gestió de l’oli de cuina usat. Per aquest motiu, l'alumnat va elaborar un vídeo per mostrar tot el que s’estava fent en matèria de prevenció i gestió de residus i implicar cada vegada més persones.
   
A més a més, el curs passat, a la primera Assemblea Escolar d’Ecodelegats que vam realitzar a l’escola, vam decidir fer un pas més i demanar col•laboració a les famílies per recollir un dels residus que més problemes ambientals comporta: l’oli de cuina. Vam contactar amb l’empresaAsproseat. Aquest curs, ens ha proporcionat un dispensador d’envasos per a recollir l’oli i ens els ve a recollir de manera periòdica a l’escola. Asproseat reutilitza l’oli recollit per convertir-lo en combustible. Per cada litre d’oli recollit s’evita la contaminació de 1.000 litres d’aigua i, alhora, s’ofereixen llocs de treball per a persones amb discapacitat i risc d’exclusió social. La nostra intenció és que l’alumnat es responsabilitzi i s’interessi per un residu que també es genera a casa i per això esperem que el procés de recollida sigui conjunt.

Campanya Mobilitza’t per la Selva
Per altra banda, portem uns dies sentint parlar constantment sobre mòbils i més mòbils i nosaltres hi tenim molt a dir. Per començar, nosaltres som molt joves, però la majoria ja n’hem tingut més d’un i, en escoltar les estadístiques, ens hem sorprès de la quantitat de mòbils que hi ha al món desenvolupat.

Sabem, perquè així ens ho van explicar a la matèria de socials, que per fer els mòbils utilitzem un mineral anomenat coltan, l'explotació del qual causa la desforestació i la mort de molts animals (sobretot ximpanzés) i que és l’origen de molts conflictes bèl·lics. Els fabricants de mòbils ja estan treballant per utilitzar altres materials substitutius, que alhora faran que els mòbils siguin més flexibles. Però, de moment, què se’n fa dels nostres mòbils quan els rebutgem? Es reciclen? Es destrueixen? I del coltan que porten?

La Fundació Jane Goodall promou una campanya coneguda com «Mobilitza’t per la Selva» per recollir mòbils usats. Els ecodelegats dels Arcs volem participar-hi i hem fet aquest vídeo per explicar-te com afegir-t'hi.
 
20150401 08W.ElsArcs

No hay comentarios: