12 de abril de 2015

Un drac revitalitza la plaça de les Glòries

El passat dia 28 es va inaugurar aquest espai remodelat amb la col·laboració de 8 centres de BcnE+S, els alumnes dels quals han dissenyat els jocs del terra

 Finalitza la primera fase de col·laboració de les escoles de la xarxa Barcelona Escoles + Sostenibles en el disseny dels nous espais de la plaça de les Glòries. Les escoles Farigola del Clot, dels Encants, Casas, Rambleta del Clot, Provençals, Dovella, l'Institut Salvador Espriu i el Col·legi Vedruna Immaculada, que han participat en el projecte «Dibuixem el primer somriure a la plaça de les Glòries» durant els darrers mesos, van ser alguns dels  convidats especials a aquesta jornada d’inauguració.                       

Tota la feina feta pels mestres i els alumnes d'aquests centres es va fer arribar a l'equip tècnic responsable de donar forma a la plaça. Es va fer un plànol amb la proposta, la qual consistia a incorporar en el paviment jocs de tota mena, i un grup d'artistes plàstics es van fer càrrec de pintar-los al terra. El resultat és una gran serp vermella que forma el corbat cos d'un drac, el qual queda esquitxat per jocs de tota mena que inclouen informació per jugar. Altres, en canvi, seran d'interpretació lliure i cada infant podrà relacionar-s'hi amb la seva imaginació. 

Això és art efímer ja que té com objectiu dignificar i donar un ús a l'espai mentre no s'excuti el projecte final Canòpia que ha d'acabar modelant la futura plaça de les Glòries. Per veure un vídeo de la jornada festiva, podeu veure'l al web de BTV Notícies.


 
20150401 04W.Glories2


Subvencions pel curs 2014-15

No hay comentarios: