12 de abril de 2015

Let’s Clean Up Europe

Jornada de neteja europea o Clean-Up day

Any rere any, milions de tones d’escombraries acaben als oceans, les platges, els boscos i altres espais de la natura. Les causes principals són la producció insostenible i els patrons de consum de les nostres societats, les escasses estratègies de gestió de residus i la manca de sensibilització de la població.
Let's Clean Up Europe
Per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) coordina una jornada anual de neteja o clean-up day a tot Europa.

Un moviment europeu

En els darrers anys, s’han organitzat a Europa diferents campanyes de neteja per fer front al problema de la brossa. El Clean-Up Day europeu, “Let’s Clean Up Europe!” vol aplegar les iniciatives locals en un únic esdeveniment que tindrà lloc el mateix dia a tot Europa; el seu objectiu és animar i arribar al màxim nombre possible de ciutadans europeus. La Jornada de neteja europea o Clean-Up Day europeu se celebrarà el 8-10 de maig de 2015.
Els participants del “Lets Clean Up Europe!”, que col-laboren en mantenir net el seu entorn, poden comprovar amb aquesta activitat la quantitat de residus que s’aboquen en el seu barri o municipi.
L’acció és una oportunitat única per incrementar el nivell de conscienciació sobre el problema de la brossa i ajudar a canviar el comportament de la gent.

Organitzar la teva acció de neteja

A continuació trobareu els passos que heu de seguir per organitzar la vostra acció de neteja. Find out more about Let’s Clean Up Europe and on how to organise a clean-up action in the Let’s Clean Up Europe Factsheet
Abans de l’acció:
  • Identifica el lloc que s’ha de netejar
  • Aplega els teus contactes
  • Inscriu l’acció amb l’coordinador responsable de la teva àrea
  • Forma un equip i troba ajuda econòmica/patrocinador
  • Fes difusió de la teva acció de neteja
El dia de la jornada de neteja:
  • Troba’t amb el teu equip al lloc indicat
  • Recolliu la brossa fent una selecció dels residus sempre que sigui possible (sobretot el vidre i els residus perillosos)
  • Comparteix idees de les 3 R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar
Després de l’acció de neteja, us agrairem que envieu el vostre informe i les fotografies i vídeos de la vostra activitat al vostre coordinador.

ine i afegeix-t’hi!

Si voleu inscriure una acció de neteja o clean-up local, contacteu amb l’equip de coordinació responsable de la vostra àrea.

Eines de comunicació

Conjunt d’eines de comunicació desenvolupades per promoure la campanya de neteja d’espais naturals “Let’s Clean Up Europe!” i a disposició de tots els participants a través dels coordinadors.

No hay comentarios: