20 de junio de 2016

Recursos sobre ecodisseny i transparència a les entitats

Us presentem un catàleg de recursos sobre ecodisseny de la Universitat Autònoma de Barcelona i una guia per a la transparència a les organitzacions sense ànim de lucre on col·laboren diversos membres de la xarxa.

La Generalitat de Catalunya en col·laboració amb diverses empreses i organitzacions, entre elles alguns membres de la xarxa B+S com AMB, Holon, Inèdit, La Page Original, Nutcreatives, UAB, Urbaser, Volta Disseny han publicat el Catàleg d’Ecodisseny de Catalunya.
Aquesta publicació recull 70 casos d’èxit de productes i serveis sostenibles que es dissenyen, produeixen i/o ofereixen en aquest àmbit territorial. El catàleg resulta un bon recurs per impulsar l’economia circular i la innovació a través del teixit empresarial català.
Aquestes empreses apliquen diverses eines per la millora ambiental dels seus productes o serveis com són els Sistemes de Gestió Ambiental, les ecoetiquetes i les eines d’avaluació ambiental i d’ecoinnovació (ecodisseny, disseny per al reciclatge o enginyeria sostenible).
Consulteu el catàleg aquí
 
TransparENT: transparència i qualitat de la informació de les entitats sense ànim de lucre
Amb la intenció de facilitar el rendiment de comptes i la transparència de les entitats sense ànim de lucre, la Universitat Autònoma de Barcelona ha publicat la guia TransparENT, una eina d’autoavaluació per a les organitzacions de la transparència i la qualitat de la seva informació. En el context actual, cada vegada resulta més necessària una comunicació completa i rigorosa de la utilització dels recursos o diners públics, amb la qual es busca generar confiança i millorar en la seva gestió.
La Llei de Transparència d’àmbit estatal i a Catalunya obliga algunes organitzacions a fer públic aquest procés. Per tal de facilitar a aquestes entitats i a la resta que vulguin aplicar criteris de transparència en concordança amb els seus valors, es necessari tenir criteris i models de bones pràctiques. El Manual i Guia d’Autoavaluació dóna eines per facilitar aquesta feina, estructurades en diferents esglaons de dificultat perquè siguin d’utilitat a tota mena d’entitats.

No hay comentarios: