5 de junio de 2017

És sostenible el teu centre?

L'alumnat de l’Institut Narcís Monturiol ha realitzat una Ecoauditoria per calcular la qualitat ambiental de l'escola i es planteja línies d'acció per esbrinar com millorar-la.

A l’Institut Narcís Monturiol (Barceloneta) l’alumnat s’ha engrescat amb un projecte d’Ecoauditoria per calcular la qualitat ambiental del centre educatiu Jaume Balmes a través de l’anàlisi de l’eficiència energètica, l’ambientalització curricular, les relacions amb el teixit local que l’envolta, entre d’altres. Així ens expliquen l’experiència:
“L’alumnat de l’Institut Narcís Monturiol estem realitzant un projecte dins del marc d’APS (Aprenentatge i Servei) que consisteix a dur a terme una Ecoauditoria per al centre educatiu Jaume Balmes, en el qual es compta també amb l’ajuda d’un grup d’alumnes del mateix centre per a la seva elaboració.
L’Ecoauditoria en un centre educatiu és un procés que avalua la qualitat de l’ambient del centre a més del grau de despesa energètica d’un centre escolar des d’un punt de vista global, és a dir,  tenint en compte tots els aspectes relacionats amb la vida al centre educatiu: instal·lacions, compres, despeses, mesures d’eficiència i d’estalvi, ambientalització curricular, vinculació amb el Projecte de Centre i relació amb les institucions i/o organitzacions locals.
Per realitzar aquest projecte, ens hem dividit en diferents comissions cadascuna basada en diferents aspectes a valorar: Electricitat, aigua i residus, gas, ambient i confort tèrmic i confort acústic. Per dur a terme aquest projecte, l’alumnat de l’Institut Narcís Monturiol ha pres mostres, relacionades amb els aspectes a valorar. Les mostes es van prendre en funció de les agrupacions de les diferents comissions, amb l’ajuda de la comissió d’organització. A més, la comissió verda va establir contacte amb l’alumnat verd de l’Institut Jaume Balmes, amb la intenció de contrastar les dades obtingudes per ambdós i dissenyar una estratègia ambiental futura de manera conjunta.
Gràcies a aquesta oportunitat l’alumnat de l’Institut Narcís Monturiol, se sent més preparat per realitzar activitats similars en el nostre futur laboral donada l’experiència obtinguda en primera persona mitjançant la realització d’aquest projecte i oferint a l’institut Jaume Balmes una anàlisi de la seva situació ambiental actual que li permet poder desenvolupar accions més sostenibles per mantenir-la i millorar-la”.

No hay comentarios: