5 de junio de 2017

Una setmana amb molta energia

La maleta de l’energia, el Com Funciona Barcelona i les activitats coorganitzades per diverses entitats i equipaments de Barcelona són les iniciatives que us proposem del 19 al 25 de juny en el marc de la Setmana de l’Energia 2017.

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la Setmana de l’energia és una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar a la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.
 
Quins recursos us proposem per celebrar la setmana de l’energia?
Per tal de que disposeu de recursos per tractar la temàtica de la setmana de l’energia als vostres centres, us convidem a fer un cop d’ull a quatre iniciatives diferents.

1. La maleta de l’energia per a infantil i primària:
La Maleta de l’energia és - en el sentit literal i metafòric - més que una maleta. És un conjunt de recursos materials i escrits adequats a l’educació infantil (2n cicle) i a l’educació primària (cicles inicial, mitjà i superior) per a l’ensenyament i l’aprenentatge de continguts sobre el tema de l’energia. Aquesta té com a propòsit oferir al professorat d’educació infantil i primària un conjunt de recursos atractius i de fàcil utilització, així com coneixements bàsics sobre el tema, activitats per a fer a l’aula, al laboratori, al pati...
La Maleta conté joguines i aparells diversos que funcionen amb energia solar, eòlica, elèctrica, magnètica, electromagnètica i hidràulica. També trobem materials, objectes i eines per a la construcció de prototips, maquetes, joguines o màquines impulsades amb diferents tipus d’energia. També conté una carpeta amb una col·lecció de fitxes d’activitats, informatives i de recursos.
2. Material didàctic sobre energies renovables per a secundària
El CMES (Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i social Sostenible), conjuntament amb el CESIRE (Centre de Suport a la Innovació i Recerca Educativa) han elaborat el material didàctic “Les energies renovables: l’alternativa al col·lapse dels combustibles fòssils” que consta de tres parts:
  • Una primera part que es denomina fonamentació científicotecnològica, que constitueix la base teòrica
  • Una segona part d’activitats, relacionades amb contingut de la primera part
  • Finalment una tercera part que és la guia didàctica que inclou les rúbriques d’avaluació

 
3. Com funciona Barcelona?
El programa escolar Com Funciona Barcelona? ofereix als centres educatius un seguit d’activitats que tenen per objectiu educar en la sostenibilitat a partir del coneixement del que es pot anomenar “Metabolisme de la ciutat”. Aquest programa va dirigit als centres educatius d'educació formal, des de la llar d'infants fins al batxillerat. Inclou propostes específiques per a l'alumnat d'educació especial.
Al programa d’activitats podreu trobar les que estan directament relacionades amb la temàtica de l’energia.

4. Activitats coorganitzades per entitats i equipaments de la ciutat 
Per últim, en el marc d’aquesta setmana de l'energia del 19 al 25 de juny diverses entitats i equipaments de Barcelona coorganitzen una programació d’activitats familiars relacionades amb l’eficiència, l’estalvi  i la sobirania energètica per fomentar l’exercici com a ciutadania compromesa. Us convidem a fer-hi un cop d'ull i ha participar-hi.


No hay comentarios: