26 de febrero de 2018

Innovació i creativitat al centre

L’Agència GREENS de l'Escola Frederic Mistral fa difusió de les accions de la Comissió Sostenible del centre: comunicació, divulgació, art i reciclatge són algunes de les temàtiques dels projectes.​

L'Agència GREENS (Grup Reciclador i Estalviador d'Energies Naturals i Sostenibles) es va formar l'any 2016 amb la finalitat de difondre i compartir les accions i acords als que arribaven els components de lComissió Sostenible de l'escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia.
La missió d'aquesta agència és vetllar per fer l'escola més sostenible i respectuosa amb l'entorn, engrescant tothom a cooperar i aportar la seva part per a millorar el centre. Durant el curs passat l'Agència va anar guanyant cada cop més importància dins la Comissió Més Sostenible, i enguany s’ha consolidat com a centre de l'activitat d'aquesta, motivant i aportant idees transversalment pel que fa als continguts i vertical pel que fa a les edats i cursos de l'escola, és a dir totes les classes hi són representades. Els nois i noies van dissenyar diferents logos per a l'agència, i, un cop fets, tota l'escola va fer una votació per escollir el logo guanyador.
> Consulteu el web de l'agència GREENS!

A part de l'elaboració del logotip, volem destacar alguns dels projectes en el marc de la Comissió Sostenible del centre, explicats en primera persona des de la comunitat educativa de l’Escola Frederic Mistral:

ReciclArt
Amb el Projecte ReciclArt pretenem fer ús de material de rebuig per fer una escola en la qual cada racó sigui un espai d'art. Vam netejar els celoberts que estaven buits i vam fer ús de les cadires velles per idear el nostre projecte artístic. Vam organitzar un taller per pintar les cadires amb sprays de diferents colors i després vam reproduir el nostre projecte inicial, una escultura que decora els nostres racons d'escola.

Carnaval amb materials reutilitzats
Per Carnaval tot s'hi val, i a l'Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia no hi podia faltar la música en una festa tan animada. Al llarg de la setmana hem recollit tot el material necessari per poder elaborar els nostres instruments, tots hi hem participat portant llaunes, ampolles de plàstic, xapes... fins i tot els cuiners de l'escola ens han reservat els garrafons de l'aigua per poder fer els nostres timbals. El mateix dia de la festa hem organitzat uns tallers a les aules tot barrejant-nos per classes. Els més grans hem ajudat als més petits decorant els diferents objectes i farcint-los amb cigrons, pasta de sopa o arròs per aconseguir uns sons ben diferents. Hem inventat els nostres instruments, i els diferents materials de rebuig s'han convertit en fantàstics timbals, maraques i sonalls per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes. Els voluntaris de l'Agència GREENS, hem estat assajant tota la setmana per poder oferir als companys una Batucada per acompanyar la festa. Els nostres sí que han estat instruments ben grans, i les baquetes per fer sonar els bidons i les garrafes les hem elaborat amb bastons de fusta i felpes velles.
Reciclatge i creativitat, una suma que aconsegueix resultats ben divertits, i el més important, tota la comunitat educativa s'ha implicat per fer una escola més Sostenible.

No hay comentarios: